Avem cu cine …şi cu ce…la Fed Cup

Ilie Năstase unul dintre cei mai importanţi jucători de tenis ai anilor 70′, fost număr unu mondial de două ori în 1972 şi 1973, este noul căpitan nejucător al echipei de Fed Cup a României.
Câştigătorul turneelor de la Wimbledon la dublu şi Roland Garros la simplu în 1973 şi pe cel de la US Open din 1975, a acceptat imediat oferta venită chiar de la fetele din lot ,,Iniţiativa a venit din partea fetelor, este normal să fiu la fete, nu puteam eu să fiu la băieti, ce să caut eu la băieti. Nici nu mă duceam”, a declarat Ilie Năstase în cadrul unei emisiuni de la o televiziune de sport.
Primul lider ATP din istorie va lucra cu Alina Tecșor-Cercel fostul căpitan nejucător, care va rămâne în continuare antrenor a echipei de Fed Cup. Referitor la acest lucru Năstase a mai declarat în stilul caracteristic la aceeaşi televiziune de sport : „Imi face plăcere că pot să ajut, dar oricum fetele au antrenorii lor, ce altceva să fac eu decât să stau pe scaun şi să le susţin moral. Eu voi sta pe scaun şi uneori o să mă mai cert cu vreun arbitru. N-am stat pe gânduri, am acceptat imediat pentru că am lipsit din peisaj destul de mult”, a mai spus Ilie Năstase.
Nasty va avea cu siguranţă o influenţă deosebită asupra fetelor din echipa de Fed Cup. Experienţa acumulată în cele 146 de meciuri din Cupa Davis alături de Ion Ţiriac, va însemna foarte mult în momentele grele de pe parcursul partidelor din Fed Cup.
Numai un mare campion precum Ilie Năstase este capabil să ridice moralul şi să spună cu exactitate care este tactica de moment care se impune pentru câştigarea bătăliei din teren.
Jucătoarele pe care se va baza Ilie Năstase sunt déjà adevărate campioane, precum Simona Halep (4 WTA), Irina Begu (28 WTA), Monica Niculescu (50 WTA), Andreea Mitu (74 WTA la dublu), şi Sorana Cîrstea (82 WTA).
Despre Ilie Năstase mai trebuie spus că a fost preşedintele Federaţiei Române de Tenis în perioada 1997 – 2008, iar în 1994 a fost căpitanul nejucător al echipei de Cupa Davis a României.
Echipa de Fed Cup a ţării noastre va debuta cu Ilie Năstase pe bancă anul viitor pe 11 şi 12 februarie, cu ocazia partidei contra Belgiei din Grupa Mondială II, partidă care se va juca în Sala Polivalentă din Bucureşti.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.