Spectacole de teatru în București – 20 octombrie

Sursa Foto: comedie.ro

Spectacole de teatru din Slovenia, Cehia și Croația, astăzi, la FESTIN, și o premieră cu Gheorghe Visu și Dragoș Huluba, la Comedie.
Festivalului Internațional de Teatru Festin pe Bulevard vă propune întâlniri interesante cu teatre din Cehia și Croația și Slovenia.

La Teatrul Odeon, Sala Majestic, veți vedea, de la ora 18:00, ”Livada de vișini” de Cehov, un spectacol montat de Gábor Tompa, la Teatrul Național Sloven, Maribor.
Iar de la ora 20:00, la Teatrul Nottara, la Sala George Constantin, sunteți așteptați la o seară cehească, ce cuprinde o lansare de carte, un spectacol și, bineînțeles, o bere din țara invitată. Titlul spectacolului este unul provocator: ”Cabaret Shakespeare, gol pușcă”. Producția Teatrului Tramtaria, Olomouc (Cehia) face și ea parte din secțiunea competitivă ”Crize de familie”.

În secțiunea NETA – New European Theatre Action este programat, de la ora 21:00, spectacolul ”Ubu Rege” de Alfred Jarry, producție a Teatrului din Virovitica (Croaţia). Reprezentația este găzduită de Teatrul Odeon, la Sala Studio.
Cele 3 spectacole beneficiază de supratitrare în limba română.

Și tot în acestă seară, de la ora 19:00, Teatrul de Comedie prezintă premiera oficială a spectacolului ”Suflete moarte”, dramatizare de Mihail Bulgakov după N.V. Gogol, versiunea scenică și regia: Vlad Cristache, Tânărul regizor a ales să lucreze cu actori importanți din mai multe teatre bucureștene: Gheorghe Visu, Ana Ciontea, Dan Aștilean, Constantin Cojocaru și i-a încredințat rolul principal lui Dragoș Huluba.

Spectacolele serii:

19:00

”Suflete moarte”, versiunea scenică și regia: Vlad Cristache. Din distribuția amplă fac parte: Dragoș Huluba, Gheorghe Visu, Ana Ciontea, Dan Aștilean, Alexandru Conovaru, Constantin Cojocaru. Spectacolul se joacă Sala Radu Beligan a Teatrului de Comedie;

”O scrisoare pierdută”, spectacol realizat de directorul de scenă Victor Ioan Frunză, la Teatrul Metropolis. Din distribuție: Andrei Huțuleac, Alexandru Pavel, Alin Florea, Adrian Nicolae, Dan Rădulescu, George Costin, Nicoleta Hâncu, Sorin Miron;

”D’ale carnavalului”, regia şi decorul sunt semnate de Dragoş Galgoţiu. Celebrele personaje ale lui Caragiale sunt interpretate de: Radu Gheorghe, Adriana Şchiopu, Doru Ana, Andreea Grămoşteanu, Cristian Iacob, Ovidiu Niculescu, Vitalie Bantaş, Cuzin Toma, Radu Zetu, la Teatrul Mic;

„Paravan. 2 telefoane.” de Matei Lucaci-Grunberg, spectacol la Godot Café Teatru.

20:00

”Amintiri din viaţă. 20 de ani în Siberia”, spectacol cu Amalia Ciolan, la Sala Atelier a TNB;

”Ce zile frumoase” de Samuel Beckett, spectacol cu: Sabrina Iaşchevici și Ionuţ Vişan, în regia: Sânzianei Stoican, la Unteatru.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.