Evenimente de neratat astăzi în Bucureşti

CINEMA

* Programul de astăzi al Festivalului „Les Films de Cannes à Bucarest”.

# La Sala Auditorium a Muzeului Naţional de Artă al României:
– de la ora 18:00, „Mal de pierres”, dramă romantică realizată de Nicole Garcia, cu Marion Cotillard în rolul principal;
– de la ora 20:45, thrillerul „Personal Shopper” este proiectat în prezenţa realizatorului său, Olivier Assayas, distins cu Premiul pentru regie şi care va participa la o sesiune de întrebări şi răspunsuri.

# La Cinema Elvira Popescu:
– de la ora 18:30, regizorul Olivier Assayas va fi prezent şi la proiecţia dramei „L’Eau froide”, ce a rulat în 1994 în cadrul secţiunii „Un Certain Regard”.
– de la ora 21.00, „Harmonium”, dramă realizată de japonezul Kôji Fukada şi distinsă cu Premiul Juriului secţiunii „Un Certain Regard”.

# La Cinema Muzeul Ţăranului:
– de la ora 18:30, drama „Julieta”, realizată de Pedro Almodóvar;
– de la ora 21.00, drama „Câini”, debutul în lungmetraj al lui Bogdan Mirică distins cu Premiul criticilor de film FIPRESCI al secţiunii „Un Certain Regard”, proiectat în prezenţa echipei şi urmat de un dialog cu publicul.

* În cadrul ciclului „Moştenirea culturală germană din România”, Casa de Cultură “Friedrich Schiller”, de la ora 18:30 are loc vizionarea filmului „Demonul simplificării – momente din viaţa scriitorului Hans Bergel”, realizat de Lucia Hossu-Longin şi Dan Necuşulea. Prezintă: prof. univ. Manuela Cernat, critic şi istoric de artă şi Romulus Rusan, scriitor.

* În cadrul programului „Joia de film”, de la ora 19:00 are loc proiecţia filmului „Maraviglioso Boccaccio”, de Paolo şi Vittorio Taviani, la Institutul Cultural Italian „Vito Grasso”.

* La Cinemateca Eforie, în cadrul ciclului „120 de ani de istorie a filmului maghiar, de la ora 19:00 rulează drama „Szerelem / Iubire”, adaptare după o nuvelă de Tibor Déry regizată în 1971 de Károly Makk.

* KineDok prezintă, de la 20:00 în Make a Point, multi-premiatul documentar „Toto şi surorile lui”, realizat de Alexander Nanau, ce spune povestea unor adolescenţi care, cu o mamă la închisoare, trebuie să se descurce pe cont propriu.

MUZICĂ

* Filarmonica „George Enescu” organizează un concert dedicat dirijorului Horia Andreescu, cu prilejul împlinirii a 70 de ani. De la ora 19:00, în Sala Mare a Ateneului Român, Orchestra Simfonică şi Corul Filarmonicii bucureştene interpretează, sub bagheta maestrului aniversat: Suita nr. 2 de Enescu şi Simfonia nr. 9 de Beethoven. Solişti: Anna Gillingham, Liliana Ciucã, Marius Vlad Budoiu şi Gelu Dobrea.

* Tot de la ora 19.00, cu ocazia Zilei Armatei României (25 octombrie), Orchestra Reprezentativă a Ministerului Apărării Naţionale susţine un concert de gală la Sala Radio, având în program lucrări de: Hans Zimmer, Andrew Lloyd Weber, Chuck Mangione, J. S. Bach, D. ŞostakovicI, Charles Walter, Tiberiu Olah, Emanuel Năstasie, Eugen Nicolae, Valentin Mandric.

* Solistul grec Antonis Remos cântă, de la ora 19:30, la Sala Palatului.

* De la ora 20:00:
– în cadrul unui turneu naţional, Trupa Voltaj susţine un concert începând cu ora 20:00, la Sala Polivalentă;
– după 46 de ani de absenţă, artistul suedez de origine română Andrei Ignat vine din nou în Bucureşti, pentru a prezenta publicului apreciatul şi originalul său proiect de foto-solo-piano la Teatrul Act;
– Mădălina Petre şi Ciprian Pop vă aşteaptă la Serendipity, pentru recitalul „Flavours of Jazz”.

* De la ora 21 susţin concerte:
– Alina Manole, Raul Kusak (pian), Dan Nicolau (trompetă) şi Claudiu Purcărin (tobe), în Clubul Ţăranului;
– trupa Alternosfera, în Control Club

* Mihai Mărgineanu & Band cântă, de la ora 21:30, în Hard Rock Cafe.

* Mysha, Teddy, Elena, Johnnie şi Sire vin în Club A pentru un concert Folk Frate live, ce începe de la ora 21:45.

EXPOZIŢII

* La Galeria Romană, din Bd. Lascăr Catargiu nr. 1, de la ora 18:30 are loc vernisajul expoziţiei de pictură „Auto-retraso”, a artistului cubanez Alexis Fernandez Arce, organizată cu prilejul Zilei Culturii Cubaneze.

* De la ora 19:00, este vernisată expoziţia personală a artistei Ana Asavei Pietraru intitulată „Camera cu grădini” în spaţiul galeriei Metropolis Art Collection, unde poate fi vizitată până pe 20 noiembrie.

CARTE

* La Casa Titulescu, de la ora 16:30 are loc lansarea volumului „Viaţa mareşalului Prezan. Profesia de a fi român”, prezentat de autori, colonel (r) Mihai Hodorogea şi general-locotenent (r) dr. Grigore Stamate, precum şi de prof. univ. Teodor Repciuc. Moderator: prof. univ. Adrian Năstase.

* Ceainăria Cărtureşti Verona găzduieşte, de la ora 18:00 lansarea volumului „Antimemoriile unei muze”, de Julia Kalman. La acest eveniment, moderat de Erika Ciuică – scriitoare şi fondatoare a Clubului Scriitoarelor, se vor afla, alături de autoare, poetul Paul Vinicius şi Magdalena Mărculescu. Un moment inedit va fi transpunerea pe pânză a unei recenzii a cărţii lansate, realizată live de pictoriţa Valentina Irina Ciobanu

* Lavinia Branişte vorbeşte despre romanul său de debut, „Interior zero”, de la ora 18:00, la Librăria Humanitas Kretzulescu. Actriţa Nicoleta Lefter citeşte fragmente din această carte, lectura fiind urmată de un dialog cu Luiza Vasiliu, editor coordonator Scena9.

* La librăria Cărtureşti Carusel are loc, de la ora 19:00, lansarea romanului „Partaj”, în prezenţa autorului, Horia Corcheş. Invitaţi: Irina Georgescu, Alina Purcaru şi Florin Iaru.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.