Fracturile duc la proteste! Si cele ale pacientilor, si cele ale sistemului medical!

 

După greva de avertisment demarată de SANITAS în unităţile sanitare din România între orele 8.00-10.00, astazi reprezentanţii Federaţiei SANITAS  vor fi alături de pacienţi la  pichetarea Ministerului Sănătăţii.

SANITAS îşi exprimă astfel solidaritatea cu acţiunea Coaliţiei Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România de a picheta Ministerul Sănătaţii pentru a semnala guvernanţilor problemele paciențiilor cu talasemie majoră și hemofilie privind nerezolvarea situației Centrului în care se tratează din cadrul Institutului Naţional de Hematologie Transfuzională.

SANITAS consideră că situaţia pacienţilor cu talasemie şi hemofilie este una gravă, iar statul trebuie să ia măsuri urgente.

Problema accesului la tratament al acestor pacienţi este veche.

Pe 22 octombrie expiră prelungirea acordată de CNAS pentru a rezolva situaţia organizării acestui centru, ceea ce înseamnă că tratamentul pentru pacienţii cu hemofilie şi talasemie ar putea fi sistat. Ultimele informaţii, neconfirmate oficial, spun că urmează să fie prelungit contractul pe program până în ianuarie, ceea ce înseamnă o rostogolire a problemei, urmând ca în ianuarie pacienţii să se confrunte cu aceeaşi problemă.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.