Cele mai interesante evenimente de astăzi din Bucureşti

CINEMA

* Programul de astăzi al Festivalului „Les Films de Cannes à Bucarest”.

# La Sala Auditorium a Muzeului Naţional de Artă al României:
– de la ora 18:30, drama „Rester vertical”, de Alain Guiraudie;
– de la ora 21:00, „Harmonium”, dramă realizată de japonezul Kôji Fukada şi distinsă cu Premiul Juriului secţiunii „Un Certain Regard”.

# La Cinema PRO:
– de la ora 18:15, drama „Fai bei sogni / Sweet Dreams”, realizată de Marco Bellocchio, ce spune povestea jurnalistului Massimo, pe care pierdea mamei în circumstanţe misterioase pe când avea 9 ani, îl marchează pe toată viaţa;
– de la ora 21:15, comedia „Ma loute”, de Bruno Dumont, o bizară şi devoratoare poveste de dragoste între Ma Loute, fiul cel mare al unei familii de pescari cu obiceiuri cât se poate de particulare, şi Billie, fiica familiei Von Peteghem, burghezi bogaţi şi decadenţi.

# La Cinema Elvira Popescu:
– de la ora 18:30, drama „Album”, realizată de Mehmet Can Mertoğlu, coproducţie Turcia, Franţa, România ce a primit premiul „Révélation France 4” în cadrul secţiunii „Semaine de la Critique” şi este proiectată în prezenţa regizorului care va răspunde întrebărilor publicului.
– de la ora 21:45, „Aquarius”, dramă realizată de brazilianul Kleber Mendonça Filho ce spune povestea Clarei, o văduvă în vârstă de 65 de ani, fost critic muzical, ce se luptă să păstreze clădirea din Recife al cărei nume dă titlul filmului şi în care ea locuieşte.

# La Cinema Muzeul Ţăranului:
– de la ora 18:30, „Demonlover”, thriller realizat de Olivier Assayas în 2002;
– de la ora 21:15, „Afacerea Est” comedie dramatică realizată de Igor Cobileanski, proiectată în avanpremieră în prezenţa echipei care va susţine o sesiune de întrebări şi răspunsuri.

* În cadrul ciclului „Ziua marilor autori – Charles Chaplin”, de la ora 19:00 este proiectată la Cinemateca Eforie comedia „A Countess from Hong Kong / Contesa din Hong Kong” realizată de marele cineast în 1967, având în distribuţie pe: Marlon Brando, Sophia Loren, Sydney Chaplin, Tippi Hedren.

SPECTACOL

De la ora 20:00, Teatrul În Culise este gazda unei premiere teatrale semnate de Theo Herghelegiu: „Aşteptându-l pe Marot” – un spectacol jucat de Bogdan Talaşman, Damian-Victor Oancea şi Dana Vulc despre expectaţii, false identităţi şi imposibilitatea de a pune lucrurile la locul lor, într-o ţară care… încă aşteaptă.

DANS
Institutul Cervantes vă invită, de la ora 19:00, la one-woman show-ul „Iron Cage” de şi cu Eva Sánchez Martz.

MUZICĂ

* Cristian Brâncuşi aniversează 65 de ani de viaţă şi 45 de ani de activitate dirijorală, printr-un concert susţinut alături de Orchestra de cameră şi Corul Academic Radio, de la ora 19:00, la Sala Radio.
În program: Andante şi Rondo ungarese în do minor pentru fagot şi orchestră de Weber; Concertino în Si bemol major pentru clarinet, fagot şi orchestră de Franz Danzi şi Missa nr. 9 în Do major „In Tempore Belli – Paukenmesse” de Haydn.
Solişti: Adrian Jojatu – fagot, Emil Lancea – clarinet, Cristina Oltean – soprană, Geanina Munteanu – alto, Tony Bardon – tenor şi Cristian Hodrea – bas.

* Camerata regală susţine, de la ora 19:00 la Ateneul Român, concertul de deschidere a noii stagiuni, dirijat de Constantin Grigore şi având în program: Concertul pentru 2 piane în re minor de Poulenc, solişti – Valentin Gheorghiu şi Roxana Gheorghiu, şi Simfonia nr. 3 în Mi bemol Major, „Eroica”, de Beethoven.

* Alfonsina Y El Mar se intitulează concertul susţinut de Maria Răducanu acompaniată la pian de Sorin Terinte, de la ora 20:00, în Green Hours.

* Fundaţia Romanian Angel Appeal vă invită, începând cu ora 21:00, în Hard Rock Cafe, pentru a sărbători împreună aniversarea celor 25 de ani de la înfiinţare, alături de Trupa Partizan şi de Iuliana Puşchilă & trupa sa.

* Trupele Ascetic şi Varsovie cântă în Control Club, de la ora 21:00.

* De la aceeaşi oră, în Expirat începe un concert Otherside & YellLow.

* Concert Frank Sinatra Tribute cu Ştefan Stan & Band, de la ora 22:00 în Berăria H.

EXPOZIŢII

* În cadrul celei de-a VI-a ediţii a Zilelor Culturii Ruse în România, de azi până pe 5 noiembrie, Centrul Rus de Ştiinţă şi Cultură, din Bd. Lascăr Catargiu nr. 50, găzduieşte expoziţia foto a artistei Tatiana Belitskaia, dedicată patrimoniului cultural al Rusiei.

* Vernisajul expoziţiei personale „Abstract” a pictorului Liviu Nedelcu are loc, de la ora 17:00, la Sala Focşa a Muzeului Satului „Dimitrie Gusti”.

ÎNTÂLNIRI

* La Librăria Humanitas de la Cişmigiu, de la ora 19:00 începe o întâlnire cu istoricul şi eseistul anglo-olandez Ian Buruma, care trăieşte în S.U.A.

* De la aceeaşi oră, Institutul Balassi al Ungariei găzduieşte o „Seară literară E-MIL” (Liga Scriitorilor Maghiari din Transilvania), cu scriitoarea Márton Evelin, redactor la Radiodifuziunea Română, emisiunea în limba maghiară din Bucureşti.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.