Carmen – Rock Version, la Sala Palatului

Adaptarea operei ”Carmen” de Georges Bizet, într-o versiune rock, ajunge pe 14 decembrie și la București, la Sala Palatului. Ideea acestui spectacol și regia îi aparțin lui Antoniu Zamfir, managerul Operei din Craiova.

Binecunoscuta operă a compozitorului francez a fost adaptată şi reorchestrată de compozitorul şi dirijorul Marius Hristescu, alături de formația instrumentală din Chișinău, Concertino Accordion Band.

02-conferinta-de-presa-carmen-rock-versionAseară, la conferința de presă, câțiva din protagoniștii grandioasei montări muzicale, respectiv solista din Serbia, Ljubica Vranes (Carmen), Ștefan Ignat (Escamilio), Cătălin Botezatu (care semnează costumele), Eugene Negruța (Concertino) și, bineînțeles, Antoniu Zamfir (regizor), au venit pe motoare, în costume de scenă.

Iată ce declara acesta din urmă despre montarea de la Craiova: ”Mi-am dorit să atrag un public tânăr. Este fascinant să stai în spatele sălii şi să vezi o mare de capete albe care asistă la spectacole. Însă am început să abordăm şi genul de spectacole prin care să atragem tinerii. Dacă mâine îmi închei mandatul de manager, am satisfacţia că văd la casa de bilete tineri îndrăgostiţi care vin, ţinându-se de mână, să cumpere bilete la lojă. Totodată, ”Carmen – Rock Version” a făcut o impresie excelentă şi în rândul publicului trecut de a doua tinereţe!”.

Producţia spectacolului este grandioasă! Au fost special create costume pentru cei 16 01-conferinta-de-presa-carmen-rock-versionsolişti, pentru cei 36 de corişti şi pentru cei 18 balerini… De costume şi de decoruri sunt reponsabili: Răsvan Drăgănescu şi Cătălin Botezatu.

„Orice se poate spune despre producţia Carmen, mai puţin că este o lucrare vulgară. Este o producţie prin care încercăm să descoperim modalitatea de viaţă, de comportament a acestor iubitori de rock care, uneori, sunt pe nedrept judecaţi. Nu sunt rocker, dar imi place muzica bună, unde îşi găseşte locul şi rockul. Au venit şi rockerii, care şi-au spus părerea. Ne-au felicitat, dovadă că le-a plăcut… ”Carmen” a crescut şi a suferit modificări constructive, ceea ce se va vedea, în premieră, la Sala Palatului”, a explicat Antoniu Zamfir.

Ce proporţii are opera „Carmen – Rock Version”? Cât este rock, cât este operă?

„Sunt două elemente care se îmbrăţişează… Opera lui Bizet este integral cântată de solişti, nu s-a umblat la nici măcar o notă, însă transpunerea în scenă este rock! Carmen – Rock Vesion este un act artistic de înaltă ţinută, în care 90 % este operă şi 10% este rock!”, ne-a mai spus Antoniu Zamfir, managerul Operei Române Craiova, care realizează regia artistică a spectacolului „Carmen – Rock Version”.

Toreadorul Escamillio (interpretat de Ștefan Ignat) va veni călare pe mulţi cai putere! Pe scena Sălii Palatului, taverna din povestea lui Georges Bizet se va transforma în club, iar toreadorul va veni pe motocicletă, pentru a o impresiona pe Carmen (interpretată de solista din Serbia – Ljubica Vranes). Nu vor lipsi nici prietenii necuvântatori ai rockerilor – câinii. Celelalte elemente de decor și concept artistic le veți putea descoperi dacă veți fi în sală, la acest eveniment.

Pe 14 decembrie, opera şi rockul vor avea de împărţit marea scenă a Sălii Palatului. „Carmen – Rock Version” se află în turneu prin ţară şi prin Chişinău. La Bucureşti va fi al 14-lea spectacol din ţară, cu o distribuţie internaţională de excepţie! Opera lui Bizet va fi interpretată de Concertino Accordion Band, alături de Corul şi Baletul Operei Române Craiova.

Iată distribuţia: Carmen – Ljubica Vranes – (Serbia), Don Jose – Bogdan Zahariea (Timişoara), Michaela – Renata Vari, Escamillo – Ştefan Ignat (Bucureşti), Zuniga – Dragoljub Bajić (Serbia), Frasquita – Noemi Modra, Mercedes – Natasha Rasić (Serbia), Morales – Dragoş Drăniceanu, Remendado – Cristian Bălăşescu, Dancairo – Dan Patacă, Lilas Pastia – Dan Cornescu, Manuelita – Anca Ţecu.

Regie artistică: Antoniu Zamfir
Conducerea muzicală: Marius Hristescu
Coregrafie: Laurenţiu Nicu
Asistenţi regie artistică: Arabela Tănase, Dan Cornescu

Prețurile biletelor variază între 77 și 177 de lei.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.