Duelul viorilor continuă la Carnegie Hall, pe 2 decembrie

Turneul Internaţional Duelul viorilor, ediţia a VI-a, şi-a încheiat periplul său prin ţară, pe 15 octombrie, la Alba Iulia, şi s-a dovedit a fi, încă o dată, o întrecere pentru cucerirea publicului, care a fost sedus repede de sunetul extraordinar al celor două viori Stradivarius şi Guarneri, dar mai ales de măiestria violoniştilor Liviu Prunaru şi Gabriel Croitoru şi a pianistului Horia Mihail. Este un proiect Radio România a cărui incontestabilă valoare este recunoscută şi de faptul că muzicienii vor ajunge pe 2 decembrie, pe una dintre cele mai mari şi prestigioase scene ale lumii: Carnegie Hall din New York, unde vor cânta acelaşi program ce cuprinde cele mai aplaudate piese din ediţiile anterioare.
Au fost nouă recitaluri cu săli pline, circa 4.500 de spectatori aplaudând îndelung această provocare muzicală.

„Sunt absolut fermecat. Spun aşa pentru că deja mă gândesc să îmi iau bilet şi la celălalt turneu, cel cu flautul. Sunt minunate aceste iniţiative, ne aduc bucurie în viaţă.”
„Îmi place cum sună ambele viori. Şi mai ales violoniştii! Sunt minunaţi amândoi, adevăraţi maeştri, iar Horia Mihail este neobosit. Un pianist de mare talent şi cu foarte multă putere. Este implicat în atâtea proiecte…”
„Am aşteptat cu nerăbdare. Am cumpărat bilete din prima zi ca să nu ratez. A fost o seară minunată în care am ascultat muzica cea mai frumoasă”, au declarat spectatorii.

La final de turneu Gabriel Croitoru declară:
„Nu ştiu cine a câştigat Duelul. Dar personal sunt în continuare adeptul echipei mele, echipa Guarneri, pe care o simt în continuă creştere. Mă bucură faptul că acest Duel al viorilor, în timpul celei de-a şasea ediţii a devenit, practic, un brand naţional şi nu numai. Cred că publicul a venit atras de numele sonore ale instrumentelor, dar mai ales pentru cei care cântă pe ele. M-am bucurat de muzică şi de aplauze şi aştept şi eu cu nerăbdare recitalul de la Carnegie Hall, care vine ca o încununare a acestui turneu care a reunit cu succes cele mai frumoase şi apreciate momente din ediţiile anterioare”.

Horia Mihail se gândeşte deja la ediţia viitoare:
„Pentru mine nu a fost foarte dificil pentru că, acum şase ani, am început acest proiect ca prieteni. E adevărat, această găselniţă de marketing Duelul viorilor funcţionează foarte bine, sălile au fost pline, am călătorit foarte mult împreună, cu multă placere. De fiecare dată când un duel se termină, abia îl aşteptăm pe următorul”.

Foto: Ionut Vaidean

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.