Cele mai interesante evenimente de astăzi din Bucureşti

CINEMA
Programul de astăzi al Festivalului „Les Films de Cannes à Bucarest”.

La Sala Auditorium a Muzeului Naţional de Artă al României:
– de la ora 18:30, drama „Fai bei sogni / Sweet Dreams”, realizată de Marco Bellocchio, ce spune povestea jurnalistului Massimo, pe care pierdea mamei în circumstanţe misterioase pe când avea 9 ani, îi marchează pe toată viaţa;
– de la ora 21:30, drama „The Happiest Day in the Life of Olli Mäki”, realizată de finlandezul Juho Kuosmanen şi distinsă cu Premiul secţiunii „Un Certain Regard”, al cărei personaj titular se pregăteşte să obţină titlul de campion mondial la box, la categoria pană, dar se îndrăgosteşte de Raija.

La Cinema PRO:
– de la ora 18:15, „Ma’ Rosa”, dramă filipineză realizată de Brillante Mendoza, a cărei protagonistă, Jaclyn Jose, a primit premiul pentru interpretare feminină.
– de la ora 21:00, „Aquarius”, dramă realizată de brazilianul Kleber Mendonça Filho ce spune povestea Clarei, o văduvă în vârstă de 65 de ani, fost critic muzical, care se luptă să păstreze clădirea din Recife al cărei nume dă titlul filmului şi în care ea locuieşte.

La Cinema Elvira Popescu:
– de la ora 18:15, „Through the Olive Trees”, docu-dramă realizată de Abbas Kiarostami în 1994, proiectată în prezenţa actriţei Mania Akbari, colaboratoare a acestui regizor iranian.
– de la ora 21:00, drama „Rester vertical”, proiectată în prezenţa realizatorului ei, Alain Guiraudie, care va răspunde întrebărilor publicului.

La Cinema Muzeul Ţăranului:
– de la ora 18:00, „Hell or high water / Cu orice preţ”, dramă realizată de David Mackenzie ce a mai rulat pe ecranele bucureştene.
– de la ora 20:30, „Inimi cicatrizate”, adaptare liberă de Radu Jude după opera literară a lui M. Blecher, ce rulează în prezenţa echipei şi este urmată de o sesiune de întrebări şi răspunsuri.

DANS
Centrul Național al Dansului București (CNDB) găzduiește la Sala Stere Popescu, de azi până pe 20 noiembrie, performance-urile, spectacolele şi discuțiile din cadrul proiectului „Amprenta”, ultima dintre cele trei direcții ale programului curatorial al Mădălinei Dan. Până pe 22 octombrie, în fiecare dimineață, de la ora 11:00, are loc câte un tactile performance – one on one format sub titlul „The Agency of Touch”. Programările se fac la https://theagencyoftouch.acuityscheduling.com/schedule.php .

MUZICĂ
Trupa suedeză When Nothing Remains dă un concert, de la ora 19:00, în Quantic Club.
Nik West, una dintre cele mai cunoscute basiste din lume, care a colaborat cu artişti precum Prince şi John Mayer, susţine un concert în Berăria H, începând cu ora 21:00.

CARTE
La Centrul Cultural Calderon are loc, de la ora 16:30, lansarea volumului de versuri „Deriva sentimentelor”, semnat de Victoria Milescu.

SIMPOZION
Centrul Cultural „Ion Manu” din Otopeni găzduieşte, de azi până pe 22 octombrie, cea de-a IV-a ediţie a Simpozionului naţional de artă liturgică, dedicată Sfântului Ierarh Antim Ivireanul, ocrotitorul breslei iconarilor, de la al cărui martiriu se împlinesc 300 de ani. Până vineri 21 octombrie se desfăşoară un atelier deschis cu participarea tinerilor iconari români.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.