Stop agresiunilor asupra femeii!

Zeci de persoane au mărșăluit astăzi pe străzile Capitalei.
Oameni au cerut noi reglementări în cazul emiterii ordinului de protecție și înființarea de centre specializate pentru cazurile de viol.
Marșul „Impreună pentru siguranța femeilor” a început la Piața Universitătii și s-a încheiat la Piața Victoriei.
Participanții au declarat că este important să fie tras un semnal de alarmă, pentru că violență poate imbrăca multe forme, iar indiferența atrage violență.

Prezent la eveniment, ministrul Dragoș Pâslaru a precizat că Ministerul Muncii lucrează în colaborare cu Ministerul Sănătătii și Ministerul Afacerilor Interne și la un proiect pentru realizarea unui centru integrat pentru victimele abuzurilor sexuale.

Legea privind combaterea violenței în familie permite ca victima să poată cere instanței un ordin de protecție și de restricție fată de agresor.
ONG-urile susțin însă că deși cadrul legislativ pare generos, hotărarile judecătoresti emise sunt rareori cele mai potrivite pentru siguranța victimelor.

Deputatul social-democrat Ana Birchall, a participat, în perioada 10-15 octombrie, la San Francisco, la reuniunea ‘Vital Voices 100: A Strategic Gathering, unde a susținut că violența împotriva femeilor rămane una dintre cele mai serioase incălcări ale valorilor fundamentale.

„În ciuda progreselor considerabile înregistrate pană acum în domeniul apărării drepturilor omului, violența împotriva femeilor rămane în continuare una dintre cele mai serioase incălcări ale drepturilor omului, ce rămane adesea invăluită în tăcere”, a declarat Ana Birchall.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.