Evenimente de neratat în acest sfârşit de săptămână

CINEMA

De azi până pe 23 octombrie se desfăşoară cea de-a şaptea ediţie a Festivalului „Les Films de Cannes à Bucarest”. Programul primei zile are doar două proiecţii:
– la CinemaPRO, de la ora 18:30 începe gala de deschidere ce cuprinde avanpremiera comediei dramatice „Toni Erdmann”, în prezenţa realizatoarei ei, Maren Ade, care va participa, după vizionare, la un dialog cu publicul;
– la Cinema Muzeul Ţăranului, de la ora 21:00, „Le goût de la cerise / Gustul cireşii” de Abbas Kiarostami distins cu Palme d’Or în 1997, ce rulează în prezenţa actriţei Mania Akbari.
Programul din acest week-end în găsiţi aici
Programul întregului festival poate fi consultat aici

Programul Festivalului Internaţional de Film de Animaţie „Anim’est” de astăzi.
La Cinema Elvira Popescu:
– de la ora 16:00, a 6-a grupare de filme din aceeaşi competiţie;
– de la ora 18:00, a 7-a grupare de filme din aceeaşi competiţie;
– de la ora 20:00, în cadrul competiţiei de lungmetraje, „Psihonauţii, copiii uitaţi”, de spaniolii Alberto Vázquez & Pedro Rivero despre doi adolescenţi nemulţumiţi de lumea lor;
– de la ora 22:00, „Fantastic Mr. Fox” de Wes Anderson.
La Cinemateca Eforie:
– de la ora 16:00, rulează 9 scurtmetraje animate nominalizate între 2014 – 2016 la premiul Oscar;
– de la ora 18:00, „Anomalisa” de Charlie Kaufman şi Duke Johnson nominalizat la Oscar şi distins anul trecut cu Marele Premiu al juriului Festivalului de la Veneţia;
– de la ora 20:00, „Tintin şi Templul Soarelui”, varianta recondiţionată a animaţiei pe gustul iubitorilor de benzi desenate realizată de Raymond Leblanc în 1969.
La Institutul Cervantes, de la ora 20:00 partea a 8-a, „Generaţia viitoare” din cadrul secţiunii „De la creion la pixeli – 100 de ani de animaţie spaniolă”.
La Deschis Gastrobar, de la ora 22:00 începe Trippy Animation Night 2016, în care gazda şi curatorul Michael Helmerhorst propune o selecţie nou-nouţă de animaţii bizare, de o delicioasă varietate.
La CINETic (Centrul Internaţional de Cercetare şi Educaţie în Tehnologii Inovativ Creative de pe lângă UNATC), Anthony Farquhar-Smith, key-animator membru al juriilor de lungmetraj internaţional şi scurtmetraj românesc, susţine, de la ora 18:30, prezentarea de neratat „Stop Motion, Roald Dahl and Wes Anderson”.
La Lente & Şotron, din strada Dionisie Lupu nr. 78, de la ora 19:00 are loc vernisajul expoziţiei „Imagini în mişcare îngheţate în timp” ce cuprinde picturile originale din scurtmetrajul „Copacul” de Lucie Sunková. Vă amintim că la Institutul Francez este deschisă o expoziţie fără nume semnată de Pisica Pătrată.

OPERĂ

O Gală Extraordinară de Operă şi alta de Balet deschid, vineri şi duminică, stagiunea 2016-2017 la Opera Naţională Bucureşti. Astăzi, de la ora 19:00, maestrul Marcello Mottadelli, noul coordonator muzical al Operei, dirijează orchestra, corul şi corul de copii al Operei, la Gala Extraordinară regizată de Renato Zanella, ce cuprinde arii şi coruri din lucrări celebre.

MUZICĂ

Orchestra Naţională Radio, susţine, de la ora 19:00, la Sala Radio, concertul săptămânal, dirijat de Radu Postăvaru. În program: Concertul nr. 1 în mi minor pentru pian şi orchestră de Chopin, avându-l ca solist pe pianistul polonez Szymon Nehring şi Simfonia în re minor de Franck.

Tot de la ora 19:00, Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu“ susţine la Sala Mare a Ateneului Român, al doilea concert al săptămânii dirijat de Camil Marinescu şi având în program doar ampla Simfonie nr. 4 compusă de Anton Bruckner.

În acest week-end, Clubul Quantic, din şoseaua Grozăveşti nr. 3-5, organizează maratonul „Folk Q”, recitalurile începând în fiecare seară de la ora 19:00. Astă-seară puteţi asculta pe: Ionel Erimia, Walter Ghicolescu, Dragoş Boeru, Cristi Dumitraşcu, Picuri de Folk (adică Alex Petrescu, Claudiu Aftimescu şi Iulian Timar) şi Karma.
Programul pentru tot sfârşitul de săptămână îl găsiţi aici

Prima ediţie a festivalului „Rites of The Black Mass” se desfăşoară azi şi mâine în Club Fabrica. Concertele de azi încep de la ora 18:30 şi sunt date de trupele: DIMHOLT; Selvans (Italia); Outre (Polonia); The Stone (Serbia); Inferno (Cehia); Infernal War (Polonia) şi BÖLZER. Mâine, de la ora 17:30 susţin concerte: AETERNUS PROPHET; DEF/LIGHT; Kringa (Austria); Malthusian (Irlanda); Possesion (Belgia); DREAD SOVEREIGN; Enthroned (Belgia) şi X PUS. De la ora 1:45 rulează „BLACKHEARTS – The Documentary”.

Tot azi şi mâine, la Arenele Romane are loc o nouă ediţie a Festivalului Maximum Rock. Cu începere de la orele 20:00, astă-seară sunt programate trupele: Kamelot (SUA), SERENITY (Austria), Votum (Polonia), Tiarra (Romania), Aeverium, Arsea (Italia) şi Anuryzm (Emiratele Arabe Unite). Mâine, de la aceeaşi oră cântă: Moonspell (Portugalia), In Mourning (Suedia), GOD, E-an-na (România), White Walls, LACHRYMOSE (Grecia), VELIAN (Bulgaria), Burning Rome (Italia) şi BEYOND THE EXISTENCE (Grecia).

Emy Drăgoi prezintă deseară, începând cu ora 20:00 în incinta Clubului Ţăranului, „Caravana Jazz Manouche – Omagiu Django Reinhardt & Stephane Grappelli”.

De la ora 20:30, David’s Pack reînnoadă la Serendipty marea tradiţie a baladei sentimentale aşa cum s-a născut ea pe „Tin Pan Alley” în New York-ul de la începutul secolului trecut.

Maria Răducanu şi Maxim Belciug cântă, de la ora 21:00, la Unteatru.

Trupa Cargo susţine un concert extraordinar, de la ora 22:30, în Hard Rock Cafe.

„Direcţia 5” dă concert, de la ora 22:45, în Berăria H.

LECŢIE

În deschiderea Şcolii Doctorale a Facultăţii de Litere din cadrul Universităţii Bucureşti, de la ora 17:00, în Sala de Consiliu are loc o „Lecţie de poezie” cu Andrei Codrescu, scriitor american de origine română. Gazdă: prof. dr. Ion Bogdan Lefter, Directorul Şcolii Doctorale Litere.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.