Evenimente de neratat astăzi în Bucureşti

CINEMA

Programul Festivalului Internaţional de Film de Animaţie „Anim’est” de astăzi.

La Cinema Pro:
– de la ora 16:30, scurtmetraje realizate de şcoala invitată din Belgia, „La Cambre”;
– de la ora 18:30, a 5-a grupare de filme din competiţia internaţională de scurtmetraje;
– de la ora 20:30, a 6-a grupare de filme din aceeaşi competiţie.

La Cinema Elvira Popescu:
– de la ora 16:00, C’est du Belge – un al doilea program de scurtmetraje belgiene prezentate de Karin Vandenrydt, programator al Festivalului de Film de Animaţie Anima Bruxelles;
– de la ora 18:00, „Micul Houdini”, povestea lui Harry, un băieţel de 12 ani care visează zi şi noaptea să devină magician, adusă pe ecran de Cédric Babouche la studioul invitat din Belgia, „Walking the Dog”, care este prezentat de la ora 16:00 la CINETic;
– de la ora 20:00, „Gândacul de oţel”, coproducţie Belgia-Franţa-Olanda regizată de Jan Bultheel şi participantă la competiţia de lungmetraj, despre luptătorul de wrestling Jean Mordant în primul război mondial;
– de la ora 22:00, „25 Aprilie”, un documentar animat inovator realizat de Leanne Pooley înscris în competiţia de lungmetraj, prezentând publicului contemporan participarea Noii Zeelande în campania militară de la Gallipoli, în Turcia, din primul război mondial.

La Institutul Cervantes, de la ora 20:00, partea a 7-a, „Destinaţia: Hollywood (şi mai departe)” din cadrul secţiunii „De la creion la pixeli – 100 de ani de animaţie spaniolă”.

Tot de la ora 20:00, în Club Fabrica începe „Animusic Night 2016”, programul special de clipuri muzicale animate.

La CINETic (Centrul Internaţional de Cercetare şi Educaţie în Tehnologii Inovativ Creative de pe lângă UNATC):
– de la ora 18:00, este prezentată animaţia belgiană.

Frontline şi The Power of Storytelling vă invită, de la ora 18.30’, la The Institute, din strada Ştirbei Vodă nr. 104-106, la proiecţia, în prezenţa autorului Brian Lindstrom, a documentarului „Alien Boy: The Life and Death of James Chasse” ce vorbeşte despre lipsa de asumare a răspunderii poliţiei în cazul lui James Chasse, un bolnav de schizofrenie ucis de ofiţerii de poliţie din Portland, Oregon, în 2006.

În ciclul „Joia de film”, de la ora 19:00 la Spaţiul Public European are loc proiecţia filmului „Amour fou / Iubire bolnavă”, dramă pseudo-romantică, realizată de Jessica Hausner.

KineDok prezintă, de la ora 20:00 în Make a Point, „Atât de departe, atât de aproape”, un film neobişnuit realizat de slovacul Jaro Vojtek despre atmosfera din familiile cu copii autişti, care dezvăluie provocarea de zi cu zi a traiului alături de aceştia.

MUZICĂ

La biserica Sfântul Elefterie Nou din Piaţa Operei, de la ora 16:00 începe etapa mitropolitană a celei de-a IX-a ediţii a Festivalului – Concurs Naţional de Muzică Bisericească „Lăudaţi pe Domnul !”. Participă: Grupul Coral Bărbătesc „Valachia Christiana” al Universităţii Valahia din Târgovişte, Corala studenţească „Musica Selecta” a Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti şi Grupul coral „Imnodia” reprezentând Universitatea din Bucureşti. În încheierea concertului cântă şi corala Sfântul Elefterie.

Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu“ susţine, de la ora 19:00 la Sala Mare a Ateneului Român, primul concert al săptămânii dirijat de Camil Marinescu şi având în program doar ampla Simfonie nr. 4 compusă de Anton Bruckner.

În cadrul seriei de evenimente Control 8, ocazionată de aniversarea a opt ani de Control Club, după ora 20:00 are loc concertul dat de Hidden Orchestra, formată din Joe Acheson – bass şi electronics, Poppy Ackroyd – pian şi vioară, Jamie Graham – drums, Tim Lane – drums şi trombon. Concertul este urmat de Hot Chip (DJ Set).

Tot de la ora 20:00, la Green Hours AG Weinberger susţine concertul experimental sintetic Gringotronic.

Clubul Ţăranului găzduieşte, de la ora 20:00, un dublu concert susţinut de două formaţii de jazz formate din studenţi la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, lansate de Fundaţia MUZZA: Groovy Bastards şi Secret Formula.

BestMusic Live Concerts organizează un concert extraordinar electroacustic cu formaţia Compact, de la ora 21:30, în Hard Rock Cafe, având ca invitată specială pe Loredana.

B.U.G. Mafia are spectacol, de la ora 23:00, în Princess Club din Complexul Studenţesc „Regie”.

EXPOZIŢII

La Galeria Eastwards Prospectus, din strada. Plantelor nr. 50, de la ora 19:00 este vernisată expoziţia „Repeat After Me” semnată de Damir Očko, artistul care a reprezentat Croaţia la Bienala de la Veneţia 2015, ce poate fi vizitată până pe 23 decembrie.

La Palatul Ghica Tei, din strada Dna Ghica nr. 5, are loc evenimentul NED-70 care cuprinde vernisajul expoziţiei de pictură semnate de pictorul şi scenograful Ion Nedelcu, ce începe astă-seară la ora 19:30.

CARTE

La sediul central al Bibliotecii Metropolitane Bucureşti, din strada Tache Ionescu nr. 4, de la ora 18:00 are loc lansarea volumului de filosofie ”Lucian Blaga, Über das philosophische Bewusstsein” apărut la Berlin cu sprijinul Institutului Cultural Român şi al Societăţii Austro-Română. La discuţii vor participa: traducătorul Rainer Schubert, venit special de la Viena pentru acest eveniment, şi Mircea Flonta, membru corespondent al Academiei Române. Moderator – Peter Sragher – preşedinte al Filialei Bucureşti – Traduceri Literare a Uniunii Scriitorilor din România.

În cadrul campaniei „Te aşteptăm în librărie!”, la Ceainăria Librăriei Cărtureşti Verona sunt lansate, de la ora 18:30, două noi titluri din colecţia dedicată lui G.I. Gurdjieff: „În căutarea fiinţei” şi „Realitatea fiinţei”.

Lansarea cărţii semnate de jurnalista americană Dvora Meyers „De la Nadia până azi: apariţia şi dispariţia zecelui perfect în gimnastică”, are loc de la ora 19:00, la Librăria Humanitas de la Cişmigiu. Alături de autoarea cărţii, la eveniment participă: campioana olimpică şi mondială la gimnastică Andreea Răducan şi Alina Alexoi, reporter şi comentator sportiv TVR, ca moderatoare.

CONFERINŢE, ÎNTÂLNIRI

De la ora 18:15, la sala Ştefan cel Mare şi Sfânt a Cercului Militar Naţional, Prof. univ. în istorie Petre Otu susţine expunerea cu tema „Intrarea României în război. Opţiuni strategice, primele operaţii, stări de spirit”, prilejuită de comemorarea a 100 de ani de la intrarea României în Primul Război Mondial.

Muzeul Municipiului Bucureşti organizează, de la ora 18:30 la Palatul Suţu, o nouă întâlnire din cadrul conferinţelor de joi din această toamnă, în care specialistul Dan Lăcătuş va vorbi despre „Patrimoniu cu bulină”.

Actorul Adrian Titieni este invitatul de astăzi al spectacolelor – conferinţă „Round Table Bucureşti”, moderate de muzicologul Valentina Sandu – Dediu, în fiecare joi de la ora 19:00, în Studioul de Operă şi Multimedia al Universităţii Naţionale de Muzică.

Tot de la ora 19:00, la Salonul de proiecte situat în Corpul B al Tipografiei Universul, cu intrare prin strada Actor Ion Brezoianu nr. 23-25, are loc prezentarea publică cu tema „Fascinaţia conceptului de «centru civic»” susţinută de Alex Răuţă în conexiune cu expoziţia „Uzina de fapte şi alte povestiri (nemărturisite)”.

La Librăria Bizantină din strada Bibescu Vodă nr. 20, de la ora 19:00 are loc o întâlnire cu Andrei Codrescu, scriitor american de origine română.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.