Opera Națională București deschide noua stagiune cu două gale extraordinare

Noua stagiune la Opera Națională București va fi deschisă cu două spectacole-eveniment.
Este vorba de GALA EXTRAORDINARA DE OPERĂ care va avea loc vineri, 14 octombrie 2016, la ora 19:00 și GALA EXTRAORDINARĂ DE BALET, programată pentru duminică, 16 octombrie 2016, la ora 19:00.

Ambele gale anunță o stagiune fantastică a Operei Naționale București, cu artiști de primă mărime ai scenei lirice internaționale (Opera Națională din Paris, Teatrul Scala din Milano, Baletul Regal din Londra, Baletul Național din Spania, Baletul din New York, Baletul din Viena). Aceștia vor evolua alături de artiștii Operei Naționale București, acompaniați de orchestra, corul Operei și corul de copii ai ONB. Costumele în noua stagiune sunt semnate de Doina Levintza.

01-opera-nationala-bucurestiÎn cadrul conferinței de presă susținută de Beatrice Rancea, manager-director general interimar, au fost prezenți și o parte din artiștii invitați, printre care Renato Zanella (regizor, directorul artistic în stagiunea 2016-2017), Marcello Mottadelli (dirijor, director muzical în această stagiune), Matteo Mazzoni (regizor), Pietro Salvaggio (dirijor), Carlos Vilan(coregraf), Ildiko Komlosi, Ambrogio Maestri, Liliana Mattei Ciucă, Iordache Basalic, Nino Machaidze, Silvia Sorina Munteanu, Liviu Indricău, Alexandru Badea. Cu toții au declarat că această stagiune va fi una de mare performanță artistică, iar cele două gale de luna aceasta sunt doar începutul. Pentru luna noiembrie a fost anunțată deja o nouă premieră cu ”Bărbierul din Sevillia”, iar pentru luna decembrie, ”Tricornul și Amorul vrăjitor” (de subliniat că pentru această producție se vor folosi decoruri și costume create sub semnătura Picasso).

Extrem de entuziaști au fost directorul artistic Renato Zanella, dar și regizorul Matteo Mazzoni, care a declarat: ”Am un singur vis și acela este ca Bucureștiul să intre pe harta marilor scene de operă ale lumii”.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.