Idei fixe de la japonezi

Se stie ca, in caz de cutremur, mobilierul o ia la plimbare, iar aparatele risca sa se distruga. Acest lucru se poate intampla si intr-un spital, care trebuie sa acorde, tocmai atunci, asistenta medicala de urgenta.

Japonezii, mai patiti decat noi, si-au dezvoltat sisteme de protectie si ancorare eficiente in aceste cazuri. O echipa de experti niponi va sosi, in aceasta saptamana, la Spitalul Coltea din Capitala pentru a-i invata pe ai nostri cum sa protejeze si sa ancoreze mobilierul, aparatura si instrumentarul.

Considerat unul dintre cele mai rezistente, ca structura, din Bucuresti, unitatea spitaliceasca trebuie sa asigure asistenta de urgenta in regim continuu. Pe langa faptul ca e calculat sa reziste la seisme de 8,2 grade pe scara Richter, Spitalul Coltea are o autonomie completa in privinta alimentarii cu electricitate, apa si oxigen, ceea ce permite desfasurarea neintrerupta a actului operator.

In programul de asigurare la cutremur va mai fi inclus un spital din Bucuresti, al carui nume nu a fost inca precizat de autoritati.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.