Gabriela Firea cere ca orasul sa nu se mai blocheze la fiecare ploaie!

Edilul Capitalei, Gabriela Firea, le-a pus in vedere factorilor responsabili ca este inadmisibil ca bucurestenii sa astepte mai bine de o ora mijloacele de transport in statiile RATB, din cauza ca autobuzele, troleibuzele si tramvaiele stau blocate in trafic, in urma defectiunilor aparute la sistemul de semaforizare.

Primarul general le-a cerut sefilor de departamente sa intervina mai rapid in inlaturarea efectelor care se produc datorita fenomenelor meteorologice.

Astfel, in urma ploilor abundente s-au inregistrat peste 200 de sesizari privind subsoluri inundate, acumulari de apa pe carosabil, semafoare defecte sau blocaje in trafic care au perturbat traficul rutier si în special al mijloacelor de transport în comun. Au fost semnalate 38 de imobile care au avut subsolul inundat inclusiv un subsol tehnic de la Institul Oncologic Fundeni.

Directorul general adjunct de la Apa Nova, Chiru Epsica, a mai declarat ca in zona Unirii, pe Bd. Corneliu Coposu s-a produs o avarie la canalul colector care urmeaza sa fie remediata in perioada urmatoare. El a amintit ca toti cetatenii sunt obligati sa-si monteze la imbobile un sistem antireflux pentru evita inundatiile atunci cand canalizarea este suprasolicitata.

Directorul Administrației Strazilor, Alin Vieru, a declarat ca in ultima perioada se inregistreaza mai putine evenimente privind nefunctionarea semafoarelor datorita masurilor de inlocuire a unor echipamente, procedura care se va finaliza la sfarsitul lunii decembrie.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.