A treia zi în care nu funcționează cardul de sănătate

Cardul de sănătate este blocat pentru a treia zi consecutiv.

În timp ce Casa Naţională de Asigurări de Sănătate spune că medicii pot acorda servicii offline, ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, precizează că ia în calcul modificarea Hotărârii de Guvern care cuprinde contractul cadru pentru a fi asigurate medicamentele.
El a afirmat că nu este o soluție înlocuirea sistemului informatic.

„Dacă nu putem repara sistemul informatic, atunci nu o să rămână toată țara blocată, o să găsim alte metode. Sunt în contact permanent cu președintele CNAS, cunosc problema, avem un grup de lucru care se ocupă de asta. Ce facem în acest moment este să ne uităm la posibile soluții și aceste posibile soluții cuprind atât o soluție informatică, cât și o soluție care nu ține de sistemul informatic, dacă nu suntem în stare să îl reparăm pe ăsta destul de curând”, a explicat ministrul.

„Problema informatică este una gravă, problema informatică își caută rezolvarea chiar acum. Pe de altă parte, dacă problema informatică nu va putea fi rezolvată foarte curând, vom avea în vedere alte măsuri. Luăm în considerare, conform discuțiilor pe care le-am avut cu președintele CNAS, inclusiv modificarea HG care cuprinde contractul cadru pentru a ne asigura că pacienții își pot primi medicamentele iar medici pot raporta. Există niște limitări în contract pe care s-ar putea să trebuiască să le relaxăm dacă sistemul informatic pe care l-am pus la dispoziția spitalelor, a medicilor de familie și a farmaciilor nu funcționează. Dacă statul are o problemă informatică, asta nu înseamnă că oamenii trebuie să rămână fără medicamente sau spitalele fără să poată să deconteze servicii”, a mai spus Vlad Voiculescu.

Vă reamintim că sistemul informatic al cardului de sănătate nu mai funționează de luni.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.