Asociațiile de proprietari refuză căldura

Edilul Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat că, începând de astăzi, agentul termic va fi furnizat în tot Bucureștiul. Există, însă, 3.145 de asociații de proprietari, dintre cele 10.040 din Capitală, care au refuzat, în scris, pornirea încălzirii. Motivul acestui refuz este faptul că acordarea ajutoarelor pentru încălzire se face, potrivit legii, abia de la 1 noiembrie.

În blocurile unde sunt mulți pensionari, asociațiile așteaptă data de 1 noiembrie pentru a începe furnizarea agentului termic, a explicat Gabriela Firea. Primarul Capitalei spune că legea ar trebui modificată, deoarece se pot înregistra temperaturi scăzute înainte de 1 noiembrie.

Primarul Capitalei a mai spus că acea prevedere legislativă care condiționează începerea furnizării căldurii de înregistrarea timp de trei nopți, consecutive, a unor temperaturi de sub 10℃ ar trebui flexibilizată. Astfel, Gabriela Firea propune că, prin lege, începerea furnizării agentului termic să fie lăsată în responsabilitatea Consiliului General al Municipiului București.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.