Arta, tehnologia, designul și gastronomia din Europa de Est se întâlnesc la București

Între 10 și 16 octombrie 2016, industriile creative transformă orașul! Bucureștiul devine capitala regională a industriilor creative din Europa de Est.

Aflat la a doua ediție, Festivalul Creative Est propune o săptămână de workshopuri, seminarii și expoziții gândite sub forma unui spațiu de învățare și inspirație pentru designeri, artiști și artizani din regiune dar și pentru publicul dornic să susțină creativitatea locală.

creative-est_industria-bumbacului-3Cea de-a doua ediție Creative Est aduce în discuție impactul pe care comunitățile și proiectele creative îl au în dezvoltarea orașelor și felul în care designul, arta, tehnologia, moda și gastronomia generează noi modele de conviețuire în peisajul urban.

Tema care inspiră programul festivalului din acest an se sincronizează cu finalul procesului de selecție a capitalei Europene a Culturii 2021, un proces care a impulsionat orașele din România să gândească strategii ample pentru a pune cultura în slujba orașelor prietenoase cu cetățenii.

Evenimentul central al festivalului, primul market ce aduce la un loc produse de design, artă, tehnologie și gastronomie din România și Europa de Est va avea loc pe 15 și 16 octombrie la Industria Bumbacului București, într-o hală care va fi deschisă pentru prima oară publicului cu ocazia festivalului.

Conceptul de festival Creative Est readuce în prezent patrimoniul industrial al unor hale ce au funcționat în perioada comunistă ca ateliere de filatură, centrale termice, birouri sau spații de depozitare.

Un obiectiv valoros prin poziționarea pe malul Dâmboviței dar și prin mărimea generoasă a spațiilor pe care le deține, Industria Bumbacului a fost descoperită de tinerii antreprenori care în ultimii ani au pus aici bazele unui ansamblu de industrii creative, de atunci în continuă creștere.

Creative Est și complexul Industria Bumbacului sunt în sine studii de caz pentru cum creative-est_industria-bumbacului-1industriile creative pot readuce la viață spații periferice ieșite din circuitul urban.
Ansamblul industrial de pe Splaiul Unirii a devenit, de-a lungul ultimilor trei ani, unul dintre cele mai prolifice huburi alternative ale orașului, găzduind Nod Makerspace, primul centru comunitar creativ de dimensiuni mari din România, ce are ca obiectiv democratizarea designului, a ingineriei, a fabricației și a educației creative.

Gastronomia locală este un alt subiect care ocupă un loc important în programul festivalului Creative Est. Cei pasionați sau interesați de domeniu au ocazia să descopere noile mișcări gastronomice artizanale, curentul street-food și comunitatea antreprenorilor motivați să pună meșteșugul în centrul proceselor de producție. Pe toată durata market-ului Creative Est, publicul va face cunoștință cu „revoluția” gastronomiei artizanale românești în toate formele ei.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.