Festivalul Internațional al Orchestrelor Radio, RadiRo, la final!

Festivalul RadiRo a însumat: 9 concerte cu casa închisă, 6 orchestre simfonice de prestigiu din Europa și Asia, 22 de soliști și dirijori de top ai scenei muzicale actuale, transmisiuni live pe satelit către un public potențial de miliarde de ascultători pe mai multe continente.

Faptul că toate concertele au fost susținute cu casă inchisă demonstrează succesul de care se bucură acest eveniment muzical unic în lume, a declarat Președintele Director General al Radio România, Ovidiu Miculescu.

A treia ediție a Festivalului Internațional al Orchestrelor Radio-Radiro, organizat de Radio România, s-a desfăsurat la Sala Radio între 23 septembrie și 1 octombrie 2016.

Concertul de închidere al festivalului a fost susținut aseară, de BBC Concert Orchestra, sub bagheta dirijorului Barry Wordsworth.

Concertul a oferit o incursiune în repertoriul britanic contemporan, cu participarea violonistului Charles Mutter, a flautistei de origine romană Ileana Ruhemann și a lui Robert Jordan, interpret la cimpoi.

La închiderea festivalului, Barry Wordsworth, dirijorul de onoare al BBC Concert Orchestra, a declarat : „RadiRo este o idee minunată, deoarece lucrul cu adevărat important pe care trebuie să îl facă orchestrele radio este să iasă din studioul de inregistrări și să își sustină live concertele, în fața unui public viu. Sper că Festivalul RadiRo se va întâmpla de multe ori în viitor și că acesta este începutul unui lucru cu greutate, poate la fel ca la Jocurile Olimpice!”

Festivalul RadiRo s-a deschis pe 23 septembrie cu Orchestra Simfonică din Shenzhen-China, au urmat, pe 24 și 25 septembrie, două concerte susținute de Orchestra Simfonică Radio NRK din Norvegia.

Agenda festivalului a continuat cu un concert al Orchestrei Naționale Radio la RadiRo, pe 26 septembrie, apoi pe 27 și 28 septembrie, au fost susținute alte două concerte ale Orchestrei Simfonice Radio MDR din Leipzig.

Pe 29 septembrie a urcat pe scenă Orchestra Simfonică Radio ORF din Viena, iar în următoarea zi Orchestra Natională Radio a susținut al doilea concert în cadrul festivalului.

Concertele RadiRo au fost transmise live prin satelit cu sprijinul partenerilor din Uniunea Europeană de Radio și Televiziune și din Uniunea Audiovizualului Asia-Pacific.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.