Premiera in Bucuresti – sunt deschise primele statii de bike-sharing

Asociatia Green Revolution a lansat astazi primele statii automatizate de inchiriere de biciclete I’Velo Urban. Evenimentul a avut loc dimineata, in zona Piata Universitatii.

Noutatile acestui concept unic pe piata de bike-sharing sunt autoservirea şi folosirea GRATUITA a bicicletei timp de 30 de minute pentru deplasarea rapida in zona centrala si aglomerata a orasului.

Gratuitatea este valabila doar daca bicicleta este returnata inainte de expirarea celor 30 de minute. Un utilizator poate inchiria biciclete gratuit, de mai multe ori pe zi.

Oamenii isi aleg singuri bicicletele din rastel, le pot inchiria de la oricare din cele 6 statii si le pot returna la cea mai apropiata statie automatizata din sistemul I’Velo Urban.

Utilizatorii trebuie sa isi creeze un cont pe www.ivelo.ro sau sa se inregistreze la unul din centrele I’Velo Relax din Parcul Herastrau (metrou Aviatorilor și Arcul de Triumf) si Parcul Tineretului (intrarea Gheorghe Șincai) pentru a primi Cardul I’Velo.

Inchirierea unei biciclete se face pe baza cardului personal I’Velo. Pentru o plimbare de peste 30 de minute, taxa este de 4 lei, pentru o zi 10 lei, iar pentru un abonament de un an, 100 de lei.

Statiile automatizate de bike-sharing sunt la Piata Universitatii, Piata Revolutiei, Piata Romana, Piata Victoriei, Piata Charles de Gaulles, Kaufland Barbu Vacarescu.

Foto: Ovidiu Moldovan

2 COMENTARII

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.