Orchestra Națională Radio și cele două formații corale Radio România, la Festivalul RadiRo!

Impresionantă distribuție marca Radio România, în primul concert al Orchestrei Naționale Radio pe scena RadiRo, în a patra zi de festival, pe 26 septembrie! Sub bagheta dirijorului Cristian Măcelaru, un muzician cu o remarcabilă carieră internațională în Europa și Statele Unite, prima parte a concertului l-a avut ca protagonist pe violoncelistul Răzvan Suma, solist concertist al Orchestrelor și Corurilor Radio, în Concertul nr. 1 în do major pentru violoncel și orchestră de Haydn. În a doua parte a serii, partitura Carmina Burana, de Carl Orff, a fost interpretată strălucit de Orchestra Națională Radio, cu participarea Corului Academic Radio, condus de Ciprian Țuțu, și a Corului de Copii Radio, condus de Voicu Popescu. Au evoluat alături de orchestra și corurile radio soprana Olga Pudova, tenorul Sunnyboy Dladla și baritonul Șerban Vasile. După concert dirijorul Cristian Măcelaru s-a întâlnit cu publicul la o sesiune de autografe pentru albumul Mihail Glinka – Ruslan și Ludmila și Rimski – Korsakov – Șeherazada, înregistrat alături de Orchestra Națională Radio și publicat de Editura Casa Radio.

Cel de al doilea concert al Orchestrei Naționale Radio la RadiRo va avea loc pe 30 septembrie, sub bagheta dirijorului Leo Hussain, cu participarea violonistului Alexandru Tomescu. Festivalul va continua, pe 27 și 28 septembrie, cu concertele Orchestrei Simfonice Radio MDR din Leipzig, urmate de Orchestra Simfonică Radio ORF din Viena, pe 29 septembrie. Concertul de închidere al festivalului va fi susținut pe 1 octombrie de BBC Concert Orchestra.

Organizat de Radio România, Festivalul Internațional al Orchestrelor Radio – RadiRo se desfășoară în intervalul 23 septembrie – 1 octombrie 2016 și prezintă 9 concerte în 9 zile de festival, 6 orchestre simfonice prestigioase din Europa și Asia și 22 de soliști și dirijori de maximă notorietate ai scenei muzicale actuale.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.