Guvernul taie gazele guvernului!

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, astăzi, în Piața Universității că nimeni nu poate opri livrarea de apă caldă și căldură către populație. Firea a precizat că furnizarea agentului termic către bucureșteni ține de infrastructura de siguranță națională și nu poate fi oprită, conform legii, fără consecințe penale pentru cei care ar lua această decizie.
ROMGAZ este firmă de stat, în proporție de 70%, ELCEN este companie de stat, în proporție de 90%, deci, înțeleg că Guvernul taie gazele Guvernului, a spus Primarul Capitalei. Gabriela Firea a calificat comunicatul de presă al ROMGAZ, prin care se anunță oprirea furnizării de gaze către ELCEN, că o încercare de a obține niște bani pe ultima sută de metri.

Gabriela Firea a reafirmat că Municipalitatea este la zi cu plata subvenției la căldură și că demararea procedurii pentru intrarea în insolvență a RADET era o măsură impusă de lege și singura care putea asigura furnizarea de agent termic către bucureșteni, în continuare. Edilul Șef a mai declarat că, până la sfârșitul acestui an, Primăria Capitalei va plăti 190 de milioane de lei, în contul subvenției la căldură.
Declarațiile Primarului Capitalei au survenit în contextul în care, după depunerea cererilor de insolvență de către RADET și ELCEN, ROMGAZ amenința, ieri seară, printr-un comunicat de presă, că astăzi va opri furnizarea de gaze către ELCEN.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.