,,Săptămâna prevenirii criminalităţii” – o acţiune la nivel naţional

La Bibloteca Națională a României a fost lansată azi a XI-a ediție a manifestării „Săptămâna Prevenirii Criminalității”.
În cadrul evenimentului vor fi organizate o serie de activități informativ-preventive, care au drept scop adoptarea de către cetățeni a unor măsuri de autoprotecție.
Astfel, în perioada 26-30 septembrie a.c., polițiștii vor fi prezenti in școli pentru Prevenirea delincvenței juvenile, unde vor proiecta clipuri audio-video și vor purta discuții libere cu elevii privind cauzele generatoare ale delincvenței și comportamentului deviant, răspunderea penală și încadrarea diferitelor fapte pretabile comiterii de către minori.

Pentru Prevenirea vicitmizării minorilor, polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității și Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate vor prezenta materiale elevilor din licee pe tema prevenirii criminalității informatice și a traficului de persoane.
O altă actiune a politistilor va consta in Prevenirea infracțiunilor contra patrimoniului, ocazie cu care se vor distribui materiale preventive cetățenilor și vor oferi recomandări pentru prevenirea furturilor din locuințe.
La aceast monet aniversar sau acordat si premii celor care au sprijint poliția română ,unde si postul nostru de radio a primit un asemenea premiu.

Foto: Radu Sofran

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.