Un nou spital municipal va fi construit în partea de nord a Bucureștiului

Reuniți în ședință, cei 25 de consilieri locali de la Sectorul 1 au adoptat, astăzi, un proiect de hotărâre care prevede formarea unei comisii ce va analiza cumpărarea unui teren în zona Șoselei București-Târgoviște.

În suprafața de 2,7 hectare, acest teren se învecinează cu cele 4,3 hectare, deținute deja în zonă de Direcția de Asistență Socială a Primăriei.

Pe cele 7 hectare, urmează a fi construit, cu finanțare de la bugetul local, un nou spital municipal.

Grupul consilierilor USB din Consiliul Local Sector 1 a cerut ca noul spital să fie unul de arși, așa cum ar dori Ministerul Sănătății.

Clotilde Armand, șefa grupului USB, a motivat această cerere prin faptul că Spitalul de Arși de pe Calea Griviței nu poate face față numărului mare de pacienți arși. Mai mult decât atât, Ministerul Sănătății ar urma să construiască un spital municipal, în Sectorul 2, a afirmat Armand.

Autoritatea Locală a Sectorului 1 nu poate finanța de la bugetul local construcția unui spital de utilitate națională, precum cel de arși, ci numai construcția unui spital pentru locoitorii Sectorului 1 și pentru bucureșteni, a explicat Edilul Dan Tudorache, pentru București fm.

În ședința ordinară de la finele acestei luni, consilierii locali se vor pronunța definitiv asupra cumpărării terenului pentru construcția spitalului. Vor urma, apoi, elaborarea studiului de fezabilitate și demararea construcției, a mai spus Tudorache.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.