Evenimente de neratat astăzi în Bucureşti

CINEMA

La Cinemateca Eforie, în ciclul „Istoria filmului universal în capodopere”, de la ora 19:00 este proiectată, cu acompaniament muzical, drama SF „Metropolis”, o strălucită piesă de design expresionist german, realizată în 1927 de Fritz Lang.

Tot de la ora 19, la Institutul Cervantes rulează, în cadrul Portretului de regizor Luis García Berlanga, comedia dramatică „El Verdugo”, ce spune povestea unui călău în prag de pensionare, a fiicei sale Carmen şi a bărbatului pe care aceasta reuşeşte să-l păcălească, José Luis, angajat al unei firme de pompe funebre gata să preia meseria viitorului socru.

La Cinema Elvira Popescu, de la ora 20:15 are loc o proiecţie caritabilă cu comedie dramatică „Haut les coeurs” de Sólveig Anspach, cu Karin Viard, care a primit premiul César pentru interpretarea personajului central al filmului, o femeie însărcinată ce află că are cancer la sân şi luptă cu mult curaj împotriva bolii.

La Grădina cu filme a Creart, de la ora 20:30 este programată comedia dramatică şi romantică „Enough Said / Am spus destul” de Nicole Holofcener, cu James Gandolfini şi Julia Louis-Dreyfus în rolurile principale.

MUZICĂ

ArgEnTango lansează albumul intitulat „Piazzolla, o poveste autentică”, publicat de Editura Casa Radio, în cadrul unui concert omonim susţinut de la ora 19:00, la Sala Radio de puternica tripletă argentiniană formată din: Analia Selis (voce), Mariano Castro (pian) şi Omar Massa (bandoneon), cărora li s-au alăturat doi muzicieni români de valoare, Răzvan Suma (violoncel) şi Rafael Butaru (vioară).

La Green Hours, de la ora 19:30 începe concertul de jazz intitulat „Looking forward to the past” susţinut de un trio format din Mircea Tiberian – pian, Michael Acker – double bass şi Matheus Jardim – drums.

Berăria H vă invită la un spectacol cu haz şi farmec intitulat „De la Django şi Romică la Eisi şi Mètalica” susţinut de Mihai Mărgineanu şi trupa.

Trupa italiană de doom metal „Abysmal Grief” ajunge în premieră în Romania şi susţine un concert în Club Quantic, de la ora 20:00. În deschidere cântă formaţia Svoid din Ungaria.

De la ora 21 în Control Club, Crowd Control şi Mumus Creative Hub revin cu o noua colaborare: al doilea single de pe Loud Blood Youth mixtape – „Devil”.

SPECTACOLE

Cu ocazia Zilelor Bucureştiului, la Palatul Suţu, sediul central al Muzeulului Municipiului Bucureşti, astăzi au loc două spectacole:
– de la ora 10:30, Asociaţia Artextract prezintă „Legenda lui Bucur”, piesă special gândită şi pusă în scenă cu păpuşi pentru copii ce spune povestea ciobanului Bucur şi a tinerei fete Dâmboviţa, legată de începuturile Bucureştilor;
– de la ora 20:30, spectacolul multimedia „Timpul”, o călătorie în trecut, o redescoperire a atmosferei Bucureştiului interbelic cu muzica şi balurile sale pline de farmec şi savoare pornind de la un text de ficţiune istorică semnat de către Adrian Majuru.

În cadrul Festivalului de operă independentă „Opera Fringe Festival”, la Centrul Cultural Casa Artelor puteţi urmări, de la ora 20:00, „La serva padrona” de Pergolesi.

EXPOZIŢIE

Vernisajul expoziţiei internaţionale de artă contemporană „Les amis de Christian Paraschiv en Roumanie II”, are loc, de la ora 19:00, în Sala Mare a Institutului Cultural Român. Organizată de Fundaţia „Domeniul Otetelişanu” expoziţia reuneşte lucrările a şase invitaţi de renume din Franţa, Statele Unitele ale Americii, Argentina şi România, avându-l în centru pe artistul de origine română, Christian Paraschiv, participanţi la o rezidenţă, aflată la cea de-a doua ediţie a sa.

CONFERINŢE

În a doua zi a Bucharest Jazz Festival, de la ora 12:00, la Hanul Gabroveni, începe conferinţa „O viaţă pentru jazz. Johnny Răducanu”, moderată de Florian Lungu, prietenul apropiat timp de o jumătate de veac al maestrului, care va evoca personalitatea copleşitoare a marelui artist.

Coregrafa Vava Ştefănescu, director al Centrului Naţional al Dansului, deschide azi, de la ora 19:00, cel de-al treilea sezon al spectacolelor – conferinţă „Round Table Bucureşti”, moderate de muzicologul Valentina Sandu – Dediu, proiect desfăşurat săptămânal în Studioul de Operă şi Multimedia al Universităţii Naţionale de Muzică, până pe 8 noiembrie.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.