Agenda Parlamentului European pentru săptămâna 19-25 septembrie

Sursa foto: birdbh.org

Biroul de Informare al Parlamentului European în România va organiza vineri, 23 septembrie, ceremonia națională de decernare a Premiului cetățeanului european 2016. Ceremonia va avea loc între orele 11:00 – 12:45, la sediul Biroului, în București, strada Vasile Lascăr, nr. 31, etaj 1, sala de conferințe. Vă voi transmite invitația de participare printr-un e-mail separat.

Președintele Schulz se întâlnește cu Theresa May

Președintele Parlamentului European, Martin Schulz, se va deplasa la Londra unde se va întâlni cu prim-ministrul Regatului Unit, Theresa May, și cu primarul Londrei, Sadiq Khan. De asemenea, președintele Schulz se va întâlni şi cu liderul Partidului Labusrist, Jeremy Corbyn și va ţine un discurs pe tema „UE și Marea Britanie: deşi separate, continuă să lucreze împreună” la London School of Economics (LSE).

Relocarea refugiaților

O delegație a Comisiei pentru Libertăți civile va vizita Liban pentru a discuta despre situația refugiaților și relocarea acestora. Deputații europeni vor vizita taberele de refugiați și se vor întâlni cu reprezentanții UNHCR, UNICEF, UNRWA, ONG-uri internaționale și Organizația Internațională pentru Migrație (OIM), care lucrează cu refugiați. De asemenea, se vor întâlni și cu reprezentanți ai parlamentul libanez.

Fonduri pentru refugiați

O delegație a Comisiei pentru control bugetar va merge în Liban și Iordania pentru a vizita taberele de refugiați și a se întâlni cu reprezentanți ai UNRWA, pentru a obține mai multe informații cu privire la aspectele financiare ale situației refugiaților.

Migrația

O delegație a Comisiei pentru libertăți civile va participa la o reuniune la nivel înalt a ONU la New York, pe tema refugiaților şi a migranților. La 19 septembrie, o declarație politică va fi semnată cu privire la modul de a aborda mișcările mari de refugiați și migranți, inclusiv un set de angajamente pentru a spori protecția acestora.

Controalele la frontieră

O delegație a Comisiei pentru libertăți civile va merge în Suedia pentru a vizita granița cu Danemarca, unde au fost reintroduse controale regulate la frontieră începând din noiembrie 2015, ca răspuns la criza refugiaților. Deputații europeni se vor întâlni cu autoritățile competente, cum ar fi Poliția Națională și Oficiul de Migrație, pentru a discuta despre controlul la frontieră și integrarea solicitanților de azil minori neînsoțiți.

Ancheta privind emisiile auto

Comisia de anchetă privind măsurarea emisiilor în sectorul automobilelor (EMIS), va trimite o delegație în Luxemburg, Franța și Germania pentru a vizita platformele de testare și pentru a discuta cu autoritățile naționale responsabile, dacă automobilele respectă standardul european privind emisiile. O delegație a Comisiei pentru piața internă, responsabilă cu reproiectarea normelor de omologare auto se va deplasa in Marea Britanie pentru a discuta problema cu liderii platformelor de testare, constructorii de automobile, grupuri de mediu, agenția de testare națională și autoritatea de omologare.

EUROLAT

Adunarea Parlamentară Euro-Latino-Americană (EUROLAT) va avea loc la Montevideo (Uruguay), unde deputații europeni și membrii parlamentelor din America Latină vor discuta despre gestionarea fluxului de migranţi, relațiile comerciale dintre UE și țările din America Latină, precum și între cele două regiuni și China.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.