Opt noi teatre în București

Conform Primarului Capitalei, Gabriela Firea, în București se vor construi sau amenaja opt noi teatre. Astfel pe lângă sala care va adăposti, temporar, trupele teatrelor care vor intra în consolidare, se va construi sau amenaja câte un teatru în fiecare dintre cele șase sectoare ale Capitalei plus un „Teatru al Dramaturgului Român Contemporan”. Gabriela Firea spune că cele opt noi teatre vor oferi ocazia de a juca tuturor actorilor care, acum, nu dispun de spații adecvate pentru a-și profesa arta, iar, pe de altă parte, vor oferi un acces mai facil al publicului către cultură.

Edilul Șef a mai anunțat și deblocarea posturilor din instituțiile de cultură din subordinea Municipalității, teatre, muzee etc. Numai în cazul teatrelor este vorba despre circa 200 de posturi, dintre care jumătate sunt pentru actori, regizori, scenografi, iar cealaltă jumătate pentru personal tehnic.
Gabriela Firea a mai declarat că vor fi oferite bilete gratuite și transport gratuit, către și de la evenimentele culturale organizate de către Municipalitate, preșcolarilor, elevilor și studenților.
Primarul Capitalei a promis că, începând de anul viitor, bugetul pentru cultură va fi majorat cu 50%, față de cel actual, și că, la rectificarea bugetară, vor fi alocați bani pentru reparațiile necesare la teatre și muzee.

Gabriela Firea a mai anunțat și desfășurarea, în primăvara viitoare, a unui mare festival teatral de stradă. Ea a mai spus că vara anului 2017 va fi una a evenimentelor culturale organizate pentru bucureștenii care nu își pot permite să plece în vacanță.

Lasă un răspuns