Primăria Sectorului 1 va construi noi unități de învățământ

Edilul Sectorului 1, Dan Tudorache, a declarat că, în perioada următoare, vor fi construite creșe și grădinițe noi. El a afirmat că, în zona de nord, Gheorghe Ionescu Sisesti, va fi construite și o școală și un liceu, deoarece zona a cunoscut o puternică dezvoltare și are nevoie de aceste noi unități de învățământ.

Dan Tudorache a mai declarat, pentru București Fm, că aproximativ două treimi dintre unitățile de învățământ din Sectorul 1 nu au autorizație ISU. Standardele pentru obținerea autorizației s-au înăsprit, după dezastrul de la Colectiv, și nu am avut timp să aducem toate unitățile de învățământ la acest standard. Spre exemplu, toată tâmplăria ferestrelor trebuie să fie din aluminiu, conform noilor standarde. Deși am reabilitat foarte multe unități de învățământ, în ultimii ani, nu au tâmplărie de aluminiu, a explicat Tudorache.

Edilul Sectorului 1 a afirmat, că până la începerea anului școlar viitor, toate unitățile de învățământ vor îndeplini condițiile pentru obținerea autorizației ISU. El a dat asigurări că bugetul local dispune de resursele financiare necesare, atât pentru a aduce toate unitățile de învățământ existențe la standardele de siguranță cerute de ISU, cât și pentru a construi noi creșe și grădinițe, precum și o școală și un liceu nou, în zona de nord.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.