Sfârşit de săptămână plin de distracţie! Află recomandările noastre

CINEMA

Pe lângă dezbaterea intitulată „Arta publicitară: campaniile şi endorserii de cultură” ce se desfăşoară de la ora 16 şi vernisarea, de la ora 20, a expoziţiei „Endless Dress” ce cuprinde o colecţie de veşminte-obiect realizată de Alina Gurguţă sub influenţa sculpturilor lui Brancuşi, Bucharest Art Film Festival a programat azi trei proiecţii la Muzeul Ţăranului Român:
Movies-film– de la ora 18, „Brâncuşi sau şcoala de a privi”, coproducţie regizată de Jean Pradinas în 1972, pe un scenariu de Marin Sorescu;
– de la ora 19.15’, „Coloana sau lecţia despre infinit” mediu-metraj de Laurenţiu Damian, care va participa şi la o sesiune de Q&A;
– de la ora 20.30’, „În căutarea tatălui pierdut” dramă despre John, presupus fiu al marelui sculptor ajuns la 78 de ani, realizată de Ionuţ Teianu, care este invitat şi el la un dialog cu publicul.
Programul Bucharest Art Film Festival pentru întregul week-end îl găsiţi aici

La Cinema Elvira Popescu continuă retrospectiva ediţiei de anul acesta a Festivalului Internaţional de Film Independent ANONIMUL. Astăzi puteţi viziona:
– de la ora 18, şase producţii din competiţia de scurtmetraj românesc;
– de la ora 23, trei scurtmetraje din ciclul „Actori în spatele camerei”: „Curmudgeons” de Danny DeVito, „Kitty” de Chloë Sevigny şi „En moi” de Laetitia Casta.
Programul întregii retrospective a Festivalului Anonimul îl găsiţi aici

MUZICĂ

În cadrul „Stagiunii muzicale estivale”, organizată de Primăria Sectorului 3 şi la care Bucureşti fm este partener media, astă-seară de la ora 20.30’, în foişorul de lemn de pe aleea principală a Parcului „Al. I. Cuza” Silviu Biriş & Band susţin concertul proiect Frank Sinatra. Mâine, de la ora 18 acolo cântă Trupa Bazzar, iar Duminică 11 septembrie, de la aceeaşi oră, Fanfara Angely’s, dirijată de Marius Firca.

foto1_bmffCele mai fredonate şlagăre româneşti şi coloane sonore celebre dau startul celei de-a XI-a ediţii a Bucharest Music Film Festival, care se mută din Piaţa George Enescu în cea a Universităţii. Astă-seară, de la ora 21, Orchestra Simfonică Bucureşti, dirijată de Tiberiu Oprea, interpretează teme muzicale din filme celebre precum „Casablanca”, „Singing in the Rain”, „The Godfather”, „Zorba grecul”, „Maria Mirabela”. Tot de la ora 21, mâine Ionel Tudor Orchestra interpretează şlagăre alături de divele muzicii uşoare româneşti Corina Chiriac şi Mirabela Dauer, iar Duminică 11 septembrie Bucharest Symphonic Pops interpretează, sub bagheta lui Sergey Simakov, un repertoriu dedicat compozitorilor ruşi, solistă fiind pianista Mădălina Paşol.

balkanik-festivalCea de-a şasea ediţie a Balkanik Festival se desfăşoară în acest week-end în Grădina Uranus. În cele 3 zile de festival, vor putea fi văzute 2 expoziţii permanente de fotografie documentară – Ultima Transhumanţă” de Dragoş Lumpan şi „Bucureşti Demolat” de Cristian Bonciocat – şi o expoziţie de colaje „B Cause. Pe lângă Târgul de meşteşugari şi Lunch-ul Balcanic ce încep de la ora 14 au loc şi mai multe concerte. Astă-seară, de la ora 20 susţine concert Orange Blossom Band din Franţa, iar de la ora 22 cântă solistul sirian Omar Souleyman.
Programul Balkanik Festival pentru întregul week-end îl găsiţi aici

Blue Noise revine în Grădina cu filme – Cinema & More, cu un nou concert a cappella susţinut deseară de la ora 20.30’.

Ca proiect individual izvorât din nevoia de expresie creativă a poetului Craig Dyer, trupa The Underground Youth din Manchester readuce psych rock-ul, astă-seară, de la ora 21, în Club Control.

Cele mai cunoscute melodii ale trupei Taxi pot fi ascultate, de la ora 22, la Hard Rock Cafe, într-un concert umanitar ce face parte din campania „Music For Autism”.

În cadrul programului „Simfonii de vară”, organizat în Parcul Colţea de Primăria Sectorului 3 şi la care Bucureşti fm este partener media, mâine, de la ora 19.30’ susţine un concert Cvartetul Bella Musica, iar Duminică 11 septembrie, de la aceeaşi oră cântă Brass Quintet Bucureşti şi mezzosoprana Claudia Măru Hanghiuc.

Sâmbătă 10 septembrie, de la ora 19, compozitorul Eugen Doga susţine, împreună cu Orchestra Filarmonicii Naţionale din Chişinău dirijată de Iosif Ion Prunner, un spectacol ce celebrează Independenţa Republicii Moldova, la care mai participă: ansamblul de naişti PanAcademica, condus de Andrei Druţă, sopranele Ana Cernicova şi Cristina Scarlat, Valeriu Cojocaru, Sergiu Punga, acordeonistul Vitalie Advahov şi ansamblul de dansuri sportive Codreanca, având drept conducător artistic pe Petru Guzun.

În programul Concursului Festivalului George Enescu, Ateneul Român găzduieşte, tot mâine, de la ora 19, un recital susţinut de violoncelista Eun-Sun Hong acompaniată la pian de Thomas Hoppe. În program: Şapte variaţii „Bei Männern, welche Liebe fühlen” de Beethoven; Sonata pentru violoncel op. 40 de Şostakovici; Adagio şi Allegro op.70 de Schumann şi Sonata pentru violoncel şi pian de Poulenc.

FESTIVAL

Azi începe a treia ediţie a festivalului „iMapp Bucharest”, unul dintre cele mai mari spectacole de video mapping din lume, ce cuprinde în prima zi, de la ora 21, un video mapping realizat de Motionlab, pe faţada Universităţii de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu”, în Piaţa 21 Decembrie 1989, urmat de un teasing party în Club Expirat.

Noaptea Literaturii Europene

noaptea-literaturii-europene-bucuresti-2016Astăzi, în intervalul 19 – 23, pe traseul str. Pictor Arthur Verona – str. Dionisie Lupu – str. General Eremia Grigorescu – str. Vasile Lascăr, douăsprezece institute culturale din Bucureşti vor prezenta literatura din spaţiile geografice şi culturale pe care le reprezintă, în cadrul Nopţii Literaturii Europene. Astfel, la Librăria Cărtureşti Verona, Casa „Ion Mincu” (sediul Ordinului Arhitecţilor din România), Piua Book Bar, Teatrul Ţăndărică şi Spaţiul Public European, organizatorii propun lecturi din autorii Svetlana Cârstean (ICR); Claudiu M. Florian, Livia Ştefan, Sorin Gherguţ, Radu Niţescu, Andrei Dosa (Spaţiul Public European); Orhan Pamuk (Centrul Cultural Turc „Yunus Emre”); György Dragomán (Institutul Maghiar); Szczepan Twardoch, Andrzej Sapkowski (Institutul Polonez); Rui Zink (Institutul Camões / Ambasada Portugaliei); Miguel de Cervantes, Antonio Muñoz Molina (Institutul Cervantes); Cesare Pavese (Institutul Italian de Cultură); Ingeborg Bachmann, Paul Celan (Forumul Cultural Austriac); Wolfgang Herrndorf (Goethe-Institut); Makis Tsitas (Fundaţia Culturală Greacă); Miloš Urban, Jáchym Topol, Jiří Kratochvil (Centrul Ceh).

EVENIMENT

sytarta_snapShowcase of Young Talent (SYT) se intitulează proiectul ce se desfăşoară în acest week-end în sălile ArCuB şi se adresează tinerelor talente între 14 şi 19 ani, expunând portofoliile unor artişti la început de drum. Fiind cuprins în programul „STOP CADRU – Bucureştiul in-vizibil”, de candidatură a capitalei la titlul de Capitală Culturală a Europei 2021, SYT cuprinde o expoziţie de arte vizuale (ilustraţii, picturi, colaje) – ce va fi vernisată azi, de la ora 18.30’ în Sala Arcelor – proiecţii de scurtmetraje, concerte şi spectacole de teatru precum şi întâlnirea dintre tinerii artişti şi profesionişti din domeniul artelor (agenţi de casting, curatori, reprezentanţi ai muzeelor, galeriilor, instituţiilor de muzică, cluburilor). Astă-seară, în sala Mare ArCuB, au loc un spectacol de teatru, de la ora 19.30’ şi un concert, de la ora 20.30’.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.