Bucurestiul „desfigurat”

Daca o iei la pas, pe strazile Bucurestiului, de la marile bulevarde, pana la stradutele laterale, pe toti peretii imobilelor, fie ele blocuri sau case, pe toate gardurile, pe transformatoarele de curent, pe recipientele de colectare selectiva, pe cosurile de gunoi, pe gherete si pe statiile RATB, de peste tot iti agreseaza retina „operele artistilor urbani”.

27-graffitti

Nascociri ale unor minti strambe, ale unor agramati si obsedati cu idei outine, dar fixe, aceste „opere” parcurg o gama larga de genuri, de la simple mazgalituri, la injuraturi, de la consemnarea unor relatii amoroase, de tipul: „Gigel + Vasilica = love”, pana la mentionarea obsesiva a actului sexual oral, de la porci zburatori, pana la reprezentari falice.
Ne-am obisnuit intr-atat cu aceste hidosenii care desfigureaza orasul, incat, ca o reactie de aparare, poate, parca nici nu le mai vedem, desi au aparut si pe peretii blocurilor, pana pe la etajul intai.

18-graffitti

Am gasit foarte multe asemenea „opere” pe Stefan cel Mare, pe Iance de Hunedoara, pe Calea Grivitei, chiar pe cladirea Garii de Nord, dar si pe gardul de protectie care separa liniile CFR de strada, pe pilonii Podului Basarab, pe Dinicu Golescu, pe Soseaua Orhideelor, pe Lascar Catargiu, in zona Pietei Victoriei, dar si pe stradute mici cum este Banului.

13-graffitti

Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, recunoaste ca fenomenul a luat o amploare deosebita si spune ca Politia Locala este cea care ar trebui sa actioneze pentru combaterea acestuia. Tudorache a mai declarat, pentru Bucuresti Fm, ca le-a cerut politistilor locali de la Sectorul 1 ca, in timpul operatiunilor de patrulare, sa acorde o atentie deosebita si fenomenului graffiti.
Pe de alta parte, reprezentantul Politiei Locale a Municipiului Bucuresti, Razvan Popa, spune ca, in aceste cazuri, contravenientii sunt, cel mai adesea, minori si ca, de aceea, politistii locali ai Municipalitatii au aplicat, in mod obisnuit, avertismente si nu amenzi.

Noua, cetatenilor obisnuiti, care platim taxe si impozite, nu ne ramane decat sa constatam ca Bucurestiul este desfigurat, zi de zi. Si in acest caz, ca si in cel al lipitorilor de afise, ca si in cel al parcagiilor, ca si in cel al cersetorilor, numeroasele forte de ordine din Bucuresti, cele sase politii locale ale sectoarelor, Politia Locala a Municipiului Bucuresti, Politia Nationala, Jandarmeria, ridica neputincioase din umeri!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.