Piețele Matache și Amzei, fără vad

La jumătatea lui februarie, anul trecut, Administrația Piețelor din subordinea Consiliului Local al Sectorului 1 a decis închiderea unei părți din Piața Matache, din cauza gradului scăzut de ocupare. Este vorba despre acea parte a pieței unde se comercializau produse nealimentare, în special haine, spune Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache. Această porțiune din piață a fost închisă, din cauza gradului redus de ocupare. Comercianții au renunțat, deși chiria a rămas la fel de mică, deoarce nu făceau vânzare. Sperăm că, odată cu venirea toamnei să revină în piață comercianții, explică Tudorache.

Cât ptiveste Piața Amzei, această a fost redeschisă, în urmă cu mai bine de o lună, dar producătorii agricoli ezită să vină, din cauza lipsei vadului comercial. Dan Tudorache spune că un producător de pepeni vânduse, într-o zi întreagă, un singur pepene.
Piață a fost închisă timp de cinci ani și s-a pierdut vadul, spune Edilul Sectorului 1.

Dan Tudorache a decalrat, pentru București Fm, că, în urma solicitării Primăriei Sectorului 1, Consiliul General a admis scăderea chiriilor pentru tarabe și spații comerciale, în Piața Amzei, și că Autoritatea Locală Sector 1 are în vedere organizarea unor manifestări de tipul târgurilor de toamnă, pentru a reface vadul comercial al Pieței Amzei și a aduce această piață din centrul Bucureștiului la strălucirea și deverul care o caracterizau, inainte de a fi închisă pentru modernizare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.