Liderii Grupului celor mai puternice 20 de economii din lume s-au reunit în China

Liderii lumii s-au adunat la Hangzhou, în China, pentru a participa la summit-ul G20, unde, pe parcursul a doua zile, șefii celor mai importante state vor purta discuții pe tema economiei mondiale, dar și a conflictelor globale.

Președintele Xi Jinping le-a cerut liderilor G20 să găsească remedii pentru ritmul lent al economiei mondiale și să se angajeze pe o cale de creștere economică solidă, sustenabilă, echilibrată și incluzivă.

Preşedintele american Barack Obama l-a asigurat astăzi pe omologul său turc Recep Tayyip Erdogan că Statele Unite vor veghea ca cei care se fac vinovaţi de tentativa de lovitură de stat din Turcia vor fi aduşi în faţa justiţiei, relatează The Associated Press.

Statele Unite şi Rusia negociează încheierea unui acord durabil de încetare a focului în Siria, dar documentul nu a fost încă finalizat, a declarat preşedintele american Barack Obama, citat de site-ul agenţiei Reuters.

Theresa May a spus la începutul unei întrevederi cu președintele rus Vladimir Putin, că dorește un dialog deschis cu Rusia, deși cele doua țări au divergențe serioase.

 

 

 

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.