Concert aniversar: George Bacovia – 135

Cu ocazia sărbătoririi a 135 de ani de la naşterea lui George Bacovia, Muzeul Naţional al Literaturii Române (MNLR) vă invită duminică, 4 septembrie 2016, ora 11.30, la Muzeul Memorial „George și Agatha Bacovia” (Str. George Bacovia 63, sector 4, Bucureşti), la un concert de muzică clasică, susţinut de flautistul Ion Bogdan Ştefănescu şi chitaristul Costin Soare.

De asemenea, luni, 5 septembrie 2016, ora 14.00, MNLR vă invită tot la Muzeul Memorial „George și Agatha Bacovia” la o dezbatere despre unul dintre scriitorii aflaţi în patrimoniul naţional.

George Bacovia, a fost un scriitor român format la școala simbolismului literar francez. Este autorul unor volume de versuri și proză scrise în baza unei tehnici unice în literatura română, cu vădite influențe din marii lirici moderni francezi pe care-i admira. La început văzut ca poet minor de critica literară, va cunoaște treptat o receptare favorabilă, mergând până la recunoașterea sa drept cel mai important poet simbolist român și unul dintre cei mai importanți poeți din poezia română modernă.

George Bacovia

 

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.