Alimente care nu au termen de valabilitate

Există alimente care nu au termen de valabilitate, deoarece nu se strică niciodată.

Pe recipientele sau pungile în care se află alimentele „veşnice” nu este nevoie să fie precizată data expirării.

miereMierea are termen de valabilitate nelimitat. Ea îşi poate modifica culoarea iniţială sau se poate cristaliza, însă chiar şi aşa este bună de consum.

Orezul este un alt aliment „veşnic”, indiferent de soiul său – cu bob lung sau rotund. Singurul pericol pentru acesta sunt insectele, de aceea trebuie depozitat cu grijă.

Oţetul alb poate fi achiziţionat în cantităţi mari, pentru că nu se strică niciodată. În afară de faptul că poate fi folosit la salate, el este şi un mijloc excelent de curăţare.

Sarea nu se poate altera, rămânând veşnic bună de consum.slide_265977_23125

Un alt produs cu termen de valabilitate nelimitat este amidonul de porumb, însă trebuie păstrat într-un loc răcoros și într-un recipient bine sigilat.

Zahărul poate fi mereu proaspăt, singura problemă fiind umiditatea. Zahărul nu se descompune niciodată, deoarece nu stimulează dezvoltarea bacteriilor. Pentru a-l menţine bun de consum, trebuie ferit de umiditate și de insecte.

Fasolea uscată nu se strică şi poate fi păstrată pentru o lungă perioadă de timp. Cu cât este mai veche, cu atât va dura mai mult să se înmoaie în timpul preparării, însă nu-și pierde valoarea nutritivă. Singura condiţie este să fie depozitată corespunzător şi cât mai departe de insecte.

Cafeaua instant poate fi păstrată în frigider pentru totdeauna, indiferent dacă recipientul este deschis sau nu.

Siropul de arţar încheie lista alimentelor care nu au termen de valabilitate.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.