Protest inedit la București

Unioniştii din Acţiunea 2012 au inițiat o acțiune de protest față de declarațiile ambasdorului SUA din Republica Moldova, legate de unirea cu România.

Aproximativ 2.000 de cărți strânse de la bucureşteni au fost depuse în zona fântânii din Piaţa Universităţii pentru a fi trimise către Ambasada Statelor Unite de la Chişinău.
Este vorba, în principal, despre volume de istorie, dar și alte tipuri de cărți.

”Așteptăm să ne ajute Ambasada SUA la București ca să le trimitem ambasadorului James Pettit la Chișinău, pentru că altfel sunt probleme la trecerea graniței peste Prut, pe care ambasadorul dorește să o întărească prin declarațiile sale. Facem un apel să se confirme faptul că sunt afirmațiile lui și nu reprezintă poziția Departamentului de Stat și nu sunt caracteristice poporului american. (…) Volumele sunt cărți de istorie, dar s-au adus și alte tipuri de cărți. Lucrul este bun pentru că se va înțelege că aparținem unui popor cu cultură milenară, care are dreptul să își decidă soarta”, a declarat pentru AGERPRES George Simion, președintele Platformei Unioniste Acțiunea 2012, organizatorul acțiunii de protest din centrul Bucureștiului.

Vă reamintim că ambasadorul James Pettit a declarat că Republica Moldova trebuie să rămână un stat independent, iar unirea cu România nu este o alegere practică.

”Moldova trebuie să rămână un stat suveran și independent în cadrul unor granițe sigure. Alăturarea României de exemplu, ca o cale de a intra în UE sau pentru orice alt motiv, nu este o alegere practică și nu este o alegere care va face lucrurile mai bune aici în Moldova. Ceea ce va face lucrurile mai bune aici în Moldova este cooperarea dintre clasa politică și oamenii din Moldova pentru ca ei toți să contribuie la realizarea unei țări mai bune pentru moldoveni. Moldova nu este România, Moldova își are propria sa istorie și propriile provocări, printre care este faptul că Moldova este o țară multietnică, cu oameni care vorbesc limbi diferite și, desigur, mai este și problema transnistreană, care nici măcar nu este sub controlul guvernului central, dar care are nevoie de un statut special, dar un statut special în cadrul Republicii Moldova”, a declarat recent James Pettit.

Protestul de la București s-a desfășurat concomitent cu o manifestaţie stradală ce a avut loc la Chişinău.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.