Avram Iancu a reușit!

Sursa foto: facebook.com/Avram-Iancu

Sportivul Avram Iancu din Petroşani a devenit primul român care a reuşit să traverseze înot Canalul Mânecii, fără costume şi accesorii speciale.
El a purtat doar slipul și o cască obișnuită pentru înot.

Avram a intrat în apă pe țărmul englez ieri dimineaţă la ora 9:30 şi a ajuns pe ţărmul francez în această dimineață. Acesta a înotat fără oprire aproape 18 ore, pe un traseu de 45 de kilometri, în condițiile în care temperatura apei nu depășește 16 grade.

Cu puțin înainte de a începe această aventură, el a scris pe o rețea de socializare că este încrezător în șansele sale și a precizat că va înota ”cu gândul la Cumințenia Pământului (sculptura lui Constantin Brâncuși) și la tot ce înseamnă identitate națională”.

El a spus că va dona și el bani pentru ca opera de artă să poată fi achiziționată de statul român.

Avram Iancu are 39 de ani și a mai înotat de trei ori între Anglia și Franța, însă de fiecare dată a fost oprit de echipajul de pe nava de asistență din cauza condițiilor meteo nefavorabile.

De data aceasta, chiar dacă a fost deviat de curenții puternici, sportivul a reușit să ajungă cu bine pe țărmul francez, în apropierea orașului Calais.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.