Agenda Parlamentului European pentru săptămâna 29 august – 2 septembrie

Sursa foto: birdbh.org

Turcia

Președintelui Parlamentului European, Martin Schulz, îi va face o vizită președintelui turc, Recep Tayyip Erdogan, la Ankara (joi). Vizita are loc la o săptămână după întâlnirea președintelui Comisiei pentru afaceri externe a Parlamentului, dl Elmar Brok, şi a raportorul pentru Turcia, dna Kati Piri, cu prim-ministrul Binali Yildirim și alți membri ai guvernului. Comisia pentru afaceri externe va dezbate situația statului de drept și a drepturilor omului în Turcia, după tentativa de lovitură de stat a eșuate. Deputații sunt, de asemenea, pregătiţi pentru a discuta despre recenta apropiere dintre Turcia și Rusia și prezența militară turcă în Siria

CETA

Deputații vor dezbate posibilitatea de a adopta sau respinge Acordul economic și comercial cuprinzător (CETA) negociat recent între UE și Canada. Comisia Europeană și Canada, sub presiunea Parlamentului, au redeschis discuțiile asupra clauzei controversate privind soluționarea litigiilor dintre investitori și state (ISDS), și au înlocuit cu un nou sistem de jurisdicție multilaterală permanentă în materie de investiții. CETA nu poate intra în vigoare fără acordul Parlamentului. Deputații europeni evaluează, de asemenea, decizia recentă a Comisiei Europene conform căreia parlamentele naționale ar trebui, de asemenea, să ratifice acest acord comercial.

Emisiile auto

Comisia de anchetă privind măsurarea emisiilor din sectorul automobilelor (EMIS), îl va audia pe Günter Verheugen, fostul Comisar responsabil pentru Întreprinderi și Industrie. Membrii comisiei vor audia, de asemenea, reprezentanți ai companiei Faurecia, furnizor de echipamente auto şi lider de piață pe segmentul de convertoare catalitice și alte sisteme de reducere a emisiilor pentru autoturisme si camioane.

Terorism

Deputații din Comisia pentru libertăți civile vor discuta despre atacurile teroriste din această vară în Franța, Germania și Belgia cu Gilles de Kerchove, coordonatorul UE pentru lupta împotriva terorismului, Comisia și Consiliul UE.

Migrația

Membrii Comisiei pentru libertăți civile vor discuta noi propuneri legislative pentru a finaliza reforma sistemului european comun de azil, inclusiv a unor proceduri armonizate de protecție internă, standarde și drepturi privind protecția, precum şi condițiile de primire. Pachetul legislativ a fost prezentat de Comisie la 13 iulie.

PRIIP

Deputații din Comisia pentru afaceri economice și monetare ar trebui sa voteze pentru a se opune în mod oficial unui act delegat al Comisiei care prevede mai multe informații pentru clienții așa-numitelor pachete referitoare la produsele de investiții individuale structurate și bazate pe asigurări (PRIIP), cum ar fi anumite fonduri de investiții, produse de asigurare sau instrumente derivate.

Bugetul UE pentru 2017

Mai multe comisii parlamentare vor începe votarea amendamentelor la bugetul UE pentru anul 2017, care vor fi incluse în textele Comisiei pentru bugete care urmează să fie adoptate luna viitoare. Proiectul de buget propus de Comisia Europeană oferă fonduri pentru a face față crizei refugiaților și creșterii economice lente în Uniunea Europeană. Deputații europeni doresc ca bugetul pentru 2017 să includă deja modificările care pot apărea în urma revizuirii intermediare a Cadrului Financiar Multianual, bugetul pe termen lung al Uniunii Europene. Cadrul financiar actual se încheie în 2020.

Agenda președintelui

Miercuri, Președintele Parlamentului European, Martin Schulz, se va întâlni cu un ONG portughez care ajută persoanele fără adăpost, înainte de a călători la Ankara pentru a se întâlni cu președintele turc, Recep Tayyip Erdogan joi.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.