Întâlnirea tinerilor ortodocşi

Tinerii ortodocşi din întreaga lume se întâlnesc la Bucureşti.

Evenimentul va avea loc în perioada 1 – 4 septembrie.

Patriarhia Română a anunţat că vor participa 2.500 de tineri din ţară şi din străinătate.

Deschiderea oficială a evenimentului va avea loc joi, 1 septembrie, la ora 18.00, pe esplanada Catedralei Patriarhale, unde participanţii vor fi întâmpinaţi de Preafericitul Părinte Daniel.

Vineri si sâmbătă vor fi organizate ateliere de lucru, a căror tematică este importanţa şi activitatea tinerilor în Biserică.

Aceste ateliere se vor desfăşura în mai multe unităţi de învăţământ din Capitală.

În a doua parte a celor două zile, tinerii vor vizita obiective culturale din Capitală.

Vineri de la ora 20.00, după un moment de rugăciune la Catedrala Patriarhală, va avea loc un concert de muzică uşoară, în Parcul Titan.

Sâmbătă seara, începând cu ora 19.00, la Sala Palatului va avea loc o conferinţă cu tema „Iisus Hristos – Bucuria Vieţii”, urmată de Procesiunea Luminilor pe traseul: Sala Palatului – Calea Victoriei – Splaiul Independenţei – Catedrala Patriarhală.

Duminică, începând cu ora 09.00, tinerii vor participa la Sfânta Liturghie oficiată de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel în faţa Catedralei Mântuirii Neamului.

Întâlnirea tinerilor ortodocşi este organizată de Patriarhia Română în parteneriat cu Secretariatul de Stat pentru Culte, Primăria Generală a Municipiului Bucureşti, Primăriile Sectoarelor 1, 2, 3, 5 şi 6, Universitatea Politehnică din Bucureşti, Universitatea Bucureşti şi Inspectoratul Şcolar al Capitalei .

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.