Masuri pentru dezvoltarea sectorului 5

Primaria Sectorului 5 va trece la implementarea unui set de masuri pentru dezvoltarea economico-sociala a acestei zone din Bucuresti. In acest sens, este necesara atragerea de investitii, care sa creeze locuri de munca, dar si pregatirea profesionala a cetatenilor din sectorul 5, pentru a putea fi angrenati in activitati productive, a declarat primarul Daniel Florea.

El spune ca Primaria va organiza cursuri de calificare in meserii ca zidar, instalator, zugravi, astfel incat cetatenii sa poata fi angajati pe santierele viitoarelor investitii din aceasta zona a orasului, dar sa poata lucra si pe cont propriu. Cursurile vor fi finantate fie din fonduri europene, fie de la bugetul sectorului 5, a explicat edilul.

O alta directie de actiune vizeaza acordarea ajutoarelor sociale. Daniel Florea spune ca, in sedinta de maine a Consiliului Local, va propune un set de masuri care vizeza acordarea de ajutoare sociale numai persoanelor care au domiciliul sau resedinta, in mod legal, in sectorul 5.

De asemenea, nu se vor mai acorda ajutoare sociale persoanelor apte de munca, ce nu sunt incadrate in munca si nu presteaza munca in folosul comunitatii. Nu este o rusine sa maturi trotuarul, in fata unei scoli sau sa participi la deszapezire. Cine vrea bani de la Primaria Sectorului 5, trebuie sa intoarca ceva comunitatii, a declarat ediulul Daniel Florea.

Siguranta cetateanului reprezinta o alta prioritate a Autoritatii Locale a Sectorului 5. Dat fiind ca, in aceasta unitate administrativa, exista zone cu o infractionalitate „neagra”, adica ridicata, edilul Daniel Florea anunta crearea unui sistem integrat de monitorizare si dispecerat la nivelul Politiei Locale a Sectorului 5.

Sistemul, pentru care a fost demarata procedura de achizitie, va include camere pentru monitorizare video, echipament de dispecerat si de comunicatii, astfel incat Politia Locala a Sectorului 5 sa se afle in legatura permanenta, operativa, atat cu Politia Locala a Municipiului Bucuresti, cat si cu Politia Nationala.

Dupa ce acest sistem va intra in functiune, va fi eradicata o buna parte a infractionalitatii care nu apare in statisticile oficiale, dar pe care cetatenii o resimt in mod direct, promite primarul Daniel Florea.

Un alt anunt important este referitor la reabilitarea blocurilor.
In momentul de fata, se lucreaza la refacerea procedurilor pentru demararea reabilitarii termice, in sectorul 5. Studiile de fezabilitate existente sunt din 2013 si trebuie completate, prin adaugarea certificatelor de eficienta energetica, devenite obligatorii din 2014. Apoi, se va da drumul la procedurile de licitatie pentru proiectarea si executia reabilitarii la 132 de blocuri, ale caror documente vor fi gata, in circa o luna si jumatate, a declarat edilul Daniel Florea.

Lucrarile de reabilitare vor incepe, insa, in martie, anul viitor, cand conditiile meteo vor permite acest lucru. Tot anul viitor, va fi gata documentatia pentru alte 500 de blocuri, la care se vor demara lucrarile de reabilitare termica, spune Daniel Florea.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.