Asaltul carciumilor in Herastrau

In mai 2014, Primaria Capitalei castiga procesul pentru apararea celor 7 hectare din zona de nord a Parcului Herastrau, care fusesera ilegal vandute de catre Biroul de Turism si Tineret, care nu le avusese in proprietate, unei firme private.

La vremea respectiva, Municipalitatea anunta ca va reda acea portiune de parc bucurestenilor si ca va desfiinta constructiile ilegale ridicate pe acel teren, incepand de prin anul 2000.

Astazi, in zona, se lafaie, in toata splendoarea lor, restaurante cu terase si cu pontoane. Sunt constructii scumpe, care adapostesc localuri „de fitze”, de care oamenii obisnuiti nu se pot apropia, ca sa bea un suc, o apa minerala sau o bere.

01. Clubul Sportul Studenţesc - Parcul HerastrauLiviu Doara, conducatorul Sectiei de Yachting a Clubului Sportul Studentesc, omul care a luptat, initial singur, impotriva BTT, pentru pastrarea celor 7 hectare in patrimoniul Municipalitatii, a declarat ca singura baza sportiva care a supravietuit anilor de procese este cea pe care o conduce. In rest, s-au inaltat restaurante, cafenele si terase de fite. Carciumile din Herastrau, dinspre Soseaua Nordului sunt accesibile doar unei elite, care dispune de masimi scumpe, de bani multi si de fete „tunate”.

Dupa un an si jumatate de la ramanerea definitiva a hotararii de instanta prin care cele 701. Terase - Herastrau hectare de parc revin, asa cum era legal si firesc, proprietarului de drept, Primaria Capitalei, prin vocea viceprimarului Aurelian Badulescu, anunta ca a reluat demersurile pentru cadastrarea terenului, deoarece dosarul initial nu era complet, si ca a constituit o comisie care sa verifice legalitatea constructiilor de pe cele 7 hectare, restaurantele, cafenelele si terasele ridicate ilegal putand fi chiar desfiintate.

Aceasta „comisie” a fost anuntata si de fostul primar general Sorin Oprescu, fara ca ea sa inceapa sa lucreze sau, daca a lucrat vreodata, fara ca rezultatele sa se concretizeze in demolarea vreunei terase.

Liviu Doara a explicat ca acea comisie care a inventariat constructiile existente pe atunci in zona, a verificat actele pe baza carora fusesera edificate si functionau respectivele restaurante.

Seful de la Yachting a mai spus ca, dupa accidentul socio-juridic suferit de catre Oprescu, nimeni nu a mai pus in aplicare respectivul ordin de primar. Ba, mai mult, in perioada de circa 8 luni a interimatului de la Primaria Capitalei, au fost edificate noi terase, pe pontoanele de pe malul Lacului Herastrau.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.