Bananele nu sunt indicate la micul dejun

Dacă vrei să slăbești, este bine să ții cont de acest sfat: ”Bananele la micul dejun nu sunt indicate într-o dietă”. Cu toate că sunt săţioase şi ţin de foame până la orele prânzului, acestea nu sunt recomandate în prima parte a zilei.

Crudul adevăr a fost dezvăluit chiar de către un medic nutriţionist destul de cunoscut în Statele Unite – dr. Daryl Gioffre, creatorul AlkaMind. Acesta confirmă faptul că, deşi sunt bogate în magneziu, fibre şi potasiu, bananele conţin mult, foarte mult zahăr, subminând orice regim alimentar.

Într-adevăr, bananele oferă un plus de energie, în special atunci când sunt consumate dimineaţa, pe stomacul gol, însă acest efect dispare până la orele prânzului, făcând loc unei senzaţii crunte de oboseală.

Mai mult decât atât, zahărul pe care îl conţine o banană duce la acidifierea organismului, provocând chiar şi un dezechilibru la nivelul pH-ului florei intestinale.
Se pare că bananele consumate pe stomacul gol, fără un alt aliment care să uşureze digestia, pot produce inflamaţii şi chiar şi indigestie.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.