Parcarea de la Basarab va fi eliberată de „abuzivi”!

În luna iunie, în urma sesizărilor ascultătorilor noștri, am demarat o anchetă în legătură cu parcarea de pe Calea Griviței, din zona Basarab. Atunci, ascultătorii reclamau faptul că cineva a blocat accesul auto în parcare cu o barieră mobilă, dar a blocat și accesul pietonal, dinspre terminalul Basarab către stația de metrou din fața Muzeului CFR, acces care se face prin respectiva parcare.

În urma anchetei am reușit să aflăm că lucrurile nu erau tocmai curate. Paznicul de la barieră nu știa pentru ce firmă lucrează, iar, dacă insistai că vrei să parchezi acolo, îți dădea numărul de telefon al unui domn, pentru „abonament”. Domnul respectiv, mai întâi nu recunoștea că are legătură cu parcarea, dar, dacă insistai, te instruia să lași datele personale la paznicul de la barieră, unde urma să găsești și abonamentul. Tariful era de 100 lei/luna.

Am sesizat Administrația Strărzilor din subordinea Primăriei Capitalei în legătură cu aceste nereguli. Aceasta a demarat verificarea situației juridice a parcării respective. Conform șefului de la Străzi, Alin Vieru, parcarea este a Municipalității, iar agentul economic respectiv a ocupat-o abuziv. Prin urmare, Administrația Străzilor s-a adresat Direcției de Inspecție, pentru a elibera parcarea și a o reda folosinței publice, a afirmat Alin Vieru.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.