Suicide Squad – Brigada sinucigaşilor

Premieră a săptămânii trecute, „Suicide Squad / Brigada sinucigaşilor” ce rulează în toate cinematografele de mall, inclusiv la IMAX, este un blockbuster din seria celor propuse de Warner cu personaje DC Comics din oraşul ficţional Gotham, încă un film de acţiune cu elemente de fantasy plin de bune efecte vizuale ce încearcă să ne convingă că răul…poate fi bun.
După dispariţia lui Superman din cam dezamăgitorul „Batman vs. Superman: Zorii dreptăţii”, creatorii americani de strategii de apărare sunt preocupaţi de virtuale pericole ce ar ameninţa orânduirea, inclusiv de „metaoameni”, adică indivizi cu puteri suprafireşti. Amanda Waller, super-agenta guvernamentală lipsită de orice scrupule intens interpretată de Viola Davis, vine cu soluţia folosirii exact a unor astfel de indivizi, care sunt acum ucigaşi plătiţi amorali deţinuţi, de care Batman a curăţat oraşul, şi pe care ea îi are sub control, într-un fel sau altul.

Aceşti metaoameni, fiecare cu povestea lui sentimentală, mai mult sau mai puţin arătată, sunt: Harley Quinn – iubita lui Joker, al cărei nume aminteşte de personajul Arlechin, jucată de Margot Robbie între nebunie sexy şi tragism; Deadshot – trăgătorul care nu ratează niciodată întrupat cu umor de Will Smith; şmecheraşul Captain Boomerang; Chato Santana – generatorul de flăcări numit şi „El Diablo”, Killer Croc – cel cu pielea ca de crocodil şi June Moone, arheolog locuit de Enchantress / Fermecătoarea, un duh foarte vechi venerat de băştinaşii sud-americani din antichitate ca o zeitate alături de fratele ei.
Când Fermecătoarea reuşeşte să stăpânească trupul gazdei sale, eliberează şi duhul fratelui ei, la fel de malefic ca şi ea, şi se apucă să construiască o armă cu care să preia lumea şi să-şi recapete statutul de zei. Împotriva lor dă lupta decisivă echipa de şoc formată din ceilalţi metaoameni cărora li se adaugă Katana cu sabia ei ce conţine sufletul soţului ucis mişeleşte, toţi fiind conduşi de Rick Flagg, ofiţerul din trupele speciale americane jucat de Joel Kinnaman, îndrăgostit de June Moone, care vrea s-o scape de duhul ce o stăpâneşte.

Evident că în lupta lor întâlnesc obstacole, precum nişte zombies creaţi de Fermecătoare, dar şi … pe Joker, jucat de Jared Leto mult sub nivelul lui Jack Nicholson sau Heath Ledger, care încearcă să-şi salveze iubita. Povestea de dragoste dintre Joker şi Harley Quinn va fi probabil explorată în continuări – să sperăm că mai reuşite decât „Brigada sinucigaşilor” – ale francizei întâmplărilor din Gotham, anunţate şi de o secvenţă din genericul final în care Amanda Waller încheie discuţia cu Bruce Wayne / Batman începută la debutul lui „Suicide Squad”.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.