Românii stau acasă

Mai mult de jumătate dintre românii care trăiesc în oraşe nu îşi permit să meargă în concediu, relevă un sondaj al Institutului Român pentru Evaluare şi Strategie.

Datele arată ca 39% din populaţia activă urbană din România alocă pentru excursii sau călătorii mai puţin de 300 de lei într-un an, iar 15% dintre orăşeni spun că nu cheltuiesc nici un ban pentru aceste activităţi.

De asemenea, 23% cheltuie între 500 şi 1.000 de lei şi doar 2 din 10 respondenţi au un buget mai mare de 1.000 de lei pentru călătorii.

În schimb 38% dintre participanţii la sondajul IRES spun că alocă într-un an mai mult de 1.000 de lei pentru gadgeturi şi aparatură electronică, în timp ce aproximativ 15% cheltuiesc între 500 şi 1.000 de lei.

La polul opus, cei care nu alocă nici un ban pentru electronice se apropie de 40%.

În ceea ce priveşte internetul, în mediul urban e folosit de aproximativ 90% dintre persoanele intervievate, iar cele mai accesate reţele de socializare sunt Facebook, YouTube şi Google plus.

Studiul a fost realizat în luna iulie pe un eşantion reprezentativ la nivel naţional, de 800 de persoane din mediul urban, cu vârste cuprinse între 16 şi 50 de ani.

Eroarea maximă tolerată este de plus/minus 3,5%, transmite Rador.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.