Motivarea în cazul arestului la domiciliu pentru Bogdan Olteanu

Instanta supremă a făcut publică motivarea în cazul arestului la domiciliu pentru fostul viceguverntor al BNR, Bogdan Olteanu.

Magistraţii au considerat că acesta s-a folosit de a treia funcţie în stat pentru a obţine, ilegal, sume uriaşe de bani, respectiv un milion de euro în schimbul numirii lui Liviu Mihaiu în funcția de guvernator al Deltei Dunării.

Judecatorii consideră că fapta este cu atât mai gravă cu cât poziția pe care o deținea Olteanu în momentul respectiv, cea de președinte al Camerei Deputaților, îi permite să influențeze activitatea a numeroase instituții.

Amintim că săptămâna trecută, Înalta Curte de Casație și Justiție a respins cererea DNA de arestare preventivă a lui Bogdan Olteanu, acesta fiind plasat în arest la domiciliu pe o perioadă de 30 de zile.

El este acuzat că, în perioada iulie — noiembrie 2008, în calitate de președinte al Camerei Deputaților, a solicitat și primit de la Sorin Ovidiu Vîntu suma de un milion de euro și sprijin electoral în schimbul numirii lui Liviu Mihaiu în funcția de guvernator al Deltei Dunării.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.