Controale la Muzeul Țăranului Român

Corpul de control al premierului verifică modul de organizare a concursului pentru ocuparea postului de director al instituției.

Aproximativ 100 de reprezentanți ai societății civile — între care Andrei Pleșu, Mircea Cărtărescu, Ștefan Agopian și Theodor Paleologu — dar și angajați ai muzeului i-au adresat, luni, o scrisoare deschisă premierului Dacian Cioloș în care reclamă managementul impropriu de la Muzeul Țăranului Român.

De asemenea, aceștia atrag atenția asupra rezultatului ultimului concurs pentru ocuparea postului de director al instituției.

”Societatea civila ia act, cu tristeţe şi îngrijorare, de faptul că una dintre instituţiile culturale fundamentale din România este astăzi periclitată şi decredibilizată prin abandonarea ei în ‘grija’ unui management impropriu, inadecvat la sarcina sa şi, finalmente, ilegal: Muzeul Naţional al Ţăranului Român se află, din păcate, în pragul colapsului atât ca funcţionare, cât şi ca imagine, în urma rezultatului ultimului concurs pentru ocuparea postului de director al Muzeului. Este intolerabil ca destinul acestei instituţii identitare pentru cultura românească să fie lăsat de atâta timp la discreţia unui directorat interimar deficitar şi să fie acum legat pentru încă 5 ani de un manager ale cărui performanţă şi profesionalism au fost deja evaluate ca nesatisfăcătoare de către Ministerul Culturii, încă din anul 2014, ceea ce a dus la demiterea sa din funcţie în 2015, prin ordin al Ministrului Culturii de la acea vreme”, se arată în petiţie.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.