Bucureștiul merge mai departe în cursa pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii

Prima strategie culturală a Capitalei a fost adoptată în unanimitate de consilierii municipali. Aprobarea documentului strategic a fost o condiție eliminatorie pentru accederea în etapa următoare a competiției.

Strategia presupune, printre altele, dezvoltarea turismului cultural, activități culturale în cartierele din Capitală, atragerea și păstrarea resurselor creative în Bucuresti și creșterea calității vieții locuitorilor Capitalei.

”Demersul propus de această strategie este unul de tip orașul ca ecosistem; sistemul cultural se intersectează cu sistemul economic, cu dimensiunea urbană și necesitatea permanentizării unui mediu curat, prietenos și atractiv pentru cetățenii Bucureștiului. Sistemul cultural este văzut, în acest sens, ca generator de calitate a vieții și ca un conector privilegiat în oraș. Cultura, în sens larg, va permite cetățeanului să își adâncească atât sentimentul de apartenență, cât și cel de promotor al orașului București”, se menționează într-un comunicat trimis de ARCUB.

Strategia a fost lansată în anul 2014, cu ocazia candidaturii Bucureștiului la titlul de Capitală Europeană a Culturii 2021.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.