Romanii vor sa se intoarca in tara si prefera Bucurestiul

Ca efect al Brexit-ului, numarul de cautari de proprietati din partea romanilor stabiliti in Marea Britanie a crescut cu peste 63% in iunie si iulie acest an in comparatie cu aceeasi perioada a anului trecut, anunta Agerpres care citeaza un studiu Imobiliare.ro

Acesta este cel mai mare avans in ceea ce priveste interesul din strainatate pentru piata imobiliară autohtona.

Directorul de marketing al Imobiliare.ro Daniel Crainic sustine ca in prima jumatate a acestui an romanii din Londra sunt cei care au cautat cele mai multe locuinte in Romania, aproape la fel de multe cate au cautat romanii din Roma si Milano la un loc.

«Pe urmatoarele locuri se afla Germania, unde locuitorii din Munchen sunt cei mai activi, Spania, unde Madridul este varf de lance, si Franta” a adaugat Daniel Crainic.

Imobiliare.ro sustine ca 25% din cautarile de locuinte provenind din Marea Britanie vizeaza proprietati din Bucuresti-Ilfov, iar 63% dintre  vizitatorii din Marea Britanie ai site-ului sunt interesati de apartamente si numai 30% sunt interesati de vile.

Pe de alata parte, Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara (ANCPI), anunta ca in primele cinci luni ale acestui an au fost înregistrate, la nivel național, peste 375.000 de tranzacții imobiliare, cu 10% mai multe fata de perioada ianuarie-mai 2015.

Tot ANCPI precizeaza ca piata imobiliara cea mai activa este Bucuresti-Ilfov, unde s-au realizat 16% dintre toate vanzarile-cumpararile de imobile la nivel national.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.