Anghel Iordănescu a fost desemnat oficial „cel mai bun antrenor român al secolului XX”

A fost unul dintre marii fotbalişti ai anilor ’70, reuşind meciuri memorabile cu echipa de club, dar şi cu naţionala, care au culminat cu o extraordinară carieră de antrenor.
Ca secund, a pus umărul la cucerirea celui mai important trofeu din istoria fotbalului românesc, Cupa Campionilor Europeni.
Şi nici măcar ecourile negative după recentul campionat european de fotbal nu îi pot ştirbi din aura de legendă.

S-a născut pe 4 mai 1950 la Iaşi şi şi-a început cariera la juniorii Stelei, la vârsta de 8 ani. Majoratul avea să-l găsească în lotul primei formaţii, pentru care a evoluat vreme de 14 ani.
Ca jucător, Iordănescu a cucerit titlul de campion al României de două ori.
În 1985, revenit la Steaua în calitate de jucător-antrenor secund, a obţinut cel mai important trofeu din istoria fotbalului românesc, Cupa Campionilor Europeni.

Declaraţiile generalului, supranumit “Tata Puiu”, au provocat, de-a lungul timpului, valuri de reacţii. Un exemplu este afirmaţia făcută la EURO 2016, imediat după înfrângerea cu Albania: “Chiar nu ne reproşăm nimic. Din punctul meu de vedere, regretăm rezultatul. Nu este o seară aşa neagră cum o vedeţi dumneavoastră. Este adevărat că o înfrângere este o înfrângere şi dacă ne reproşăm ceva este că nu am reuşit să marcăm. Una peste alta, nu pot să fiu supărat pe jucătorii noştri.”
Generalul a revenit a doua zi asupra declaraţiei. Dar, chiar şi aşa, va trece un timp până când suporterii vor uita de prestaţia naţionalei la recentul campionat european.

Citeste AICI intreaga poveste a lui Anghel Iordănescu 

1 COMENTARIU

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.