Terorism cu program fix

Cotidianul francez Liberation relateaza despre atacul islamist din biserica din Saint-Etienne du Rouvray si afirma, intre altele, ca unul dintre atentatori fusese deja condamnat la 10 luni de inchisoare in 2015 pentru ca a incercat sa se duca in Siria pentru a lupta in randul ISIS, dar a beneficiat de eliberare conditionata pe 22 martie 2016.

A fost consemnat la domiciliul parintilor sai in Saint-Etienne du Rouvray si i s-a pus o bratara elecronica de supraveghere, dar……. « beneficia a permis de iesire din locuinta intre orele 8 :30 si 12 :30 ».

Deci, ca sa intelegem bine: justia franceza, in intelepciunea ei, a considerat ca individul este extrem de periculos si trebuie sa stea in casa pana la ora 8 :30, apoi timp de 4 ore el devine pasnic, asa ca poate sa iasa in oras sa faca ce vrea, dupa care trebuie sa se intoarca in casa pentru ca incepand de la ora 12 :30 redevine extrem de periculos.

Crima din biserica s-a produs in jurul orei 11 :00.

Din motive de bratara electronica  crima nu s-ar fi putut produce nici mai tarziu, nici mai devreme, dar «timing»-ul a fost perfect, ca in filmele de comando americane.

Ma gandesc ca autoritatile franceze ar trebui sa faca face publice orele intre care suspectii fundamentalisti au aprobare sa mearga linistiti pe strada, ca sa stie oamenii pasnici intre ce ore sa NU iasa ei pe strada.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.