Skiptrace – Detectivul, mafia şi cartoforul

A doua premieră a săptămânii pe care v-o prezentăm este „Skiptrace”, comedie de acţiune de şi cu Jackie Chan, în stilul său caracteristic de cel mai puţin violent bătăuş, al cărei titlul ar însemna urmărirea fugarului. Distribuitorul român a preferat însă un titlu în care sunt înşiruite personajele implicate în acţiune: „Detectivul, mafia şi cartoforul”. Cu acesta este proiectat la toate cinematografele de mall.

Evident că primul personaj titular, ce poartă numele de Bennie Chan şi lucrează pentru poliţia din Hong Kong, este interpretat de Jackie Chan, care-şi poate arăta cei 62 de ani vizibili în unele dintre cascadoriile sale, altminteri foarte bine coregrafiate şi pline de haz. Aşa cum ne-a obişnuit. Bennie e pe urmele infamului şef al mafiei Victor Wong de peste un deceniu. Când Samantha, nepoata acestui detectiv jucată de Bingbing Fan, intră în belele cu sindicatul crimei condus de Wong, Bennie se decide să-l găsească pe cel din cauza căruia a ajuns tânăra în această situaţie: şmecheraşul cartofor Connor Watts, interpretat de Johnny Knoxville, care a devalizat marele cazinou al lui Victor.

Mare fante, Connor este dus cu forţa în Rusia de oamenii unui mafiot de acolo, pentru a se însura cu fata acestuia, care pretinde că este însărcinată cu cartoforul. Bennie descoperă repede că, dacă îl aduce pe Connor înapoi în Hong Kong va rezolva mai mult decât problemele nepoatei sale, cartoforul ştiind lucruri despre Victor Wong care, odată expuse, l-ar arunca pentru totdeauna după gratii pe omul de afaceri corupt şi corupător.

Urmează o cursă contracronometru din Rusia, prin Mongolia, deşertul Gobi şi parte din China pentru ca Bennie să-l predea pe Connor în Hong Kong, cei doi având parte de o aventură pe cât de incitantă, pe atât de periculoasă, dar şi plină de întâmplări comice.
Clişeele şi cele câteva probleme de intrigă din comedia de acţiune despre onoare şi prietenie „Skiptrace / Detectivul, mafia şi cartoforul” sunt contracarate parţial de dubla răsturnare de situaţie din final şi inventivitatea ce se regăseşte în câteva scene de acţiune, dintre care o menţionăm pe cea care are loc într-o fabrică de păpuşi gigant matrioşka, unde Bennie se luptă cu dura şi musculoasa rusoaică Daşa.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.